Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

«Όχι» Κουβέλη- Σαμαρά για τα εργασιακά


samaras-venizelos-kouvenis-3ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Επιμένει στη θέση του να μην ψηφίσει τα όσα θέλει η τρόικα για τα εργασιακά δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

«Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τις μεταβολές στις οποίες επιμένει η τρόικα να θέλει αναφορικα με τα εργασιακά», δήλωσε.
Όπως είπε, αν περάσουν αυτά που ζητεί η τρόικα, θα αυξηθούν οι απολύσεις, θα τροφοδοτηθεί η ανεργία, θα μεγαλώσει η ύφεση. Τέλος, ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.
Σημειώνεται ότι, ο αυτή τη στιγμή συνεχίζουν με μία μίνι σύσκεψη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιάννη Στουρνάρα και Γιάννη Βρούτση.

Να μην ανοίξουν μέτωπα, όπως αυτό στα εργασιακά επανέλαβε με τη σειρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ανέφερε ότι η συμφωνία εκείνη της προηγούμενης διαπραγμάτευσης δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί στην πράξη και πρόσθεσε ότι «είναι αδικαιολόγητο και προκλητικό να ανοίγει το θέμα. Δεν είμαστε προτεκτοράτο και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι εταίροι μας».
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι αυτό που θα συμφωνηθεί πρέπει να λύνει οριστικά το ζήτημα του ελληνικού ζητήματος, αλλιώς θα πέσουμε πάλι στην αβεβαιότητα.
Παράλληλα, ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να κινηθεί στο δικό του πλαίσιο, ώστε να πετύχει το στόχο της «ολοκληρωμένης αφήγησης», δηλαδή βιωσιμότητα, επιμήκυνση και πακέτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου