Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί για τα μέτρα

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την ψήφιση από τη Βουλή του σκληρού πακέτου μέτρων ύψους 11 δις ευρώ...
Βενιζέλος
Ο κ. Βενιζέλος έστειλε τρία μηνύματα:
1. Προς τους Έλληνες πολίτες, σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και της συνεργασίας των ευρωπαϊκών δυνάμεων.
2. Προς την κοινωνία, ότι τα μέτρα δεν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα και θα είναι τα τελευταία
3. Προς τους Ευρωπαίους εταίρους, τους οποίους κάλεσε να αναγνωρίσουν τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Κουβέλης
Ο Φώτης Κουβέλης μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου είπε ότι «υπάρχει συμφωνία σε βασικούς άξονες» και επέμεινε στην ανάγκη για ρήτρα αντικατάστασης των σκληρών μέτρων.
«Είναι πολύ σημαντικό μέτρο κι όταν υπάρξει επιμήκυνση θα είναι μια σημαντική ελάφρυνση», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Πρόσθεσε επίσης ότι «η αντιμετώπιση της τρόικας ξεκινάει αυτές τις μέρες και η σημαντική διεκδίκηση θα γίνει σε πολλαπλά επίπεδα».
Στόχος, όπως εξήγησε, είναι το «πακέτο» που θα έρθει στη Βουλή να ενταχθεί σε ένα γενικότερο πλαίσιο που θα αφορά την ανάπτυξη, τη φορολογία και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Στουρνάρας
«Η συμφωνία μου δίνει τη βάση για μια δυνατή διαπραγμάτευση με τους εταίρους», σχολίασε ο Γιάννης Στουρνάρας , σημείωσε όμως ότι για να ψηφιστούν τα μέτρα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα.
«Θέλουμε να πάμε σε ρήτρα επίτευξης στόχων», είπε ο υπουργός Οικονομικών και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου