ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ
Στην ιστορία πέρασαν οι 30οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012... Το βράδυ της Κυριακής, το Λονδίνο, έπειτα από 17 ημέρες αγωνιστικής δράσης...
, αποχαιρέτησε το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη με μία λαμπρή τελετή λήξης, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας.
Στο τελετουργικό, με το οποίο παραδόθηκε η… σκυτάλη στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου θα φιλοξενηθεί η 31η Ολυμπιάδα το 2016, αρκετά ονόματα της βρετανικής μουσικής σκηνής -και όχι μόνο-, έβαλαν τα δυνατά τους, προκειμένου να δώσουν μία ιδιαίτερη λάμψη στο σόου των διοργανωτών.
Ένωσε τις δυνάμεις της η «αφρόκρεμα» της βρετανικής ποπ και ροκ μουσικής
Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, όπου φυσικά δεν έπεφτε… καρφίτσα στην κυριολεξία, τρανταχτά ονόματα της αγγλικής pop και ροκ μουσικής, όπως
ο Τζορτζ Μάικλ, οι Kaiser Chiefs, η Ανι Λένοξ, οι Bond, η Τζέσι Τζέι, οι Spice Girls (σε μία επανένωση ειδικά για την τελετή λήξης), οι Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ των θρυλικών Queen, ένωσαν τις μουσικές τους δυνάμεις, δίνοντας μία ξεχωριστή νότα στην τελετή λήξης.
Εξέχοντα ρόλο στο αποψινό τελετουργικό είχαν επίσης ο Έρικ Αΐντλ, που τραγούδησε το ιστορικό «Bright Side of Life» των «Monty Python», οι Ντέιβιντ Τζέισον και Νικόλας Λούντχαρστ, που εμφανίστηκαν φορώντας κοστούμια σαν «Μπάτμαν και Ρόμπιν» και ο Βρετανός κωμικός Ράσελ Μπραντ.
Εκτός από το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, την εμφάνισή της στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου έκανε και μία τεράστια πασαρέλα μοντέλων, με επικεφαλής τις διάσημες καλλονές Αλεσάντρα Αμπρόζιο, Κέιτ Μος, Ναόμι Κάμπελ, Λίλι Κόουλ και Στέλα Τέναντ.
«Μύρισε» Ρίο Ντε Τζανέιρο με το σόου των χορευτών της σάμπα
Βέβαια, με δεδομένο ότι η επόμενη διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, δεν θα μπορούσε από το… ξεπροβόδισμα των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων να μην υπάρχει σόου από Βραζιλιάνους χορευτές της σάμπα.
Πιο συγκεκριμένα, περίπου 250 μουσικοί και χορευτές της διάσημης βραζιλιάνικης μουσικής, μόνιμοι κάτοικοι... ευρωπαϊκών κρατών, μετείχαν στην οκτάλεπτη τελετή παράδοσης της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, στον ομόλογο του Ρίο Ντε Τζανέιρο, Εντουάρντο Πάες.
Το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα φέρει την ονομασία «πολυεθνική αγκαλιά» και στόχο των εμπνευστών του ήταν να μεταφέρει στον κόσμο μια πρώτη εμπειρία από το τι πρόκειται να συμβεί το 2016 στη διοργάνωση του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Μάλιστα μαζί με τη βραζιλιάνικη αποστολή ήταν και ο γνωστός σε όλους μας, Πελέ, που γνώρισε την αποθέωση από τους θεατές.
Το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα φέρει την ονομασία «πολυεθνική αγκαλιά» και στόχο των εμπνευστών του ήταν να μεταφέρει στον κόσμο μια πρώτη εμπειρία από το τι πρόκειται να συμβεί το 2016 στη διοργάνωση του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Μάλιστα μαζί με τη βραζιλιάνικη αποστολή ήταν και ο γνωστός σε όλους μας, Πελέ, που γνώρισε την αποθέωση από τους θεατές.
Ο Γιαννιώτης σημαιοφόρος της Ελλάδας
Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης ήταν o Σπύρος Γιαννιώτης, στον οποίο ανατέθηκε να είναι επικεφαλής το βράδυ της Κυριακής, ως ένα δείγμα αναγνώρισης της συγκινητικής προσπάθειάς του να προσφέρει ακόμη ένα μετάλλιο στη χώρα μας (σ.σ.: τερμάτισε τέταρτος στα 10.χλμ. ανοιχτής θαλάσσης).
Ο πρωταθλητής της κολύμβησης ήταν ο πρώτος αθλητής που μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο, κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία και πίσω του ακολουθούν όλες οι υπόλοιπες χώρες που πήραν μέρος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ολυμπιακές αποστολές των χωρών δεν εισέρχονται ξεχωριστά, αλλά όλες μαζί, θέλοντας να δείξουν την ενότητα μεταξύ των λαών.
Μετά το δεύτερο μουσικό μέρος του σόου, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας και του Ολυμπιακού ύμνου.
Αμέσως μετά έγινε η παράδοση της Ολυμπιακής σημαίας από τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, στο Ζακ Ρογκ, που με τη σειρά του την παρέδωσε τον δήμαρχο του Ρίο ντε Τζανέιρο, Εντουάρντο Πάες, δίνοντας έτσι τη «σκυτάλη» στην πόλη της Βραζιλίας (θα φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2016).
Στις δύο τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) ο Βωμός, όπου έκαιγε η Ολυμπιακή Φλόγα διαχωρίστηκε εκ νέου στα 204 κομμάτια, από τα οποία είχε συντεθεί και λίγο αργότερα έσβησε, σηματοδοτώντας την οριστική λήξη των Αγώνων του Λονδίνου.
Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου ήταν φανταχτερή και άφησε μία... γλυκιά γεύση σε όσους είχαν απογοητευτεί από την τελετή έναρξης, που έλαβε χώρα στις 29 Ιουλίου στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου και κινήθηκε στη μετριότητα.
Πάντως σε καμία περίπτωση οι Βρετανοί, όπως υποστήριζαν πριν την έναρξη της Ολυμπιάδας, δεν παρουσίασαν καλύτερο θέαμα από αυτό της Αθήνας το 2004, που είχε συγκεντρώσει μόνο θετικά σχόλια.Ακόμη και το τελετουργικό στο Πεκίνο το 2008, είχε αποσπάσει καλύτερες κριτικές συγκριτικά με αυτό στο Λονδίνο.
Δύο χάλκινα ο απολογισμός της Ελλάδας
Ως γνωστόν, η χώρα μας αποχαιρέτησε τους 30 ους Ολυμπιακούς Αγώνες αποκομίζοντας δύο χάλκινα μετάλλια. Το πρώτο ήρθε την 1η Αυγούστου από τον Έλληνα πρωταθλητή τζούντο, Ηλία Ηλιάδη, στον τελικό των ρεπεσάζ της κατηγορίας των -90 κιλών.
Ο «Mr Ippon» επικράτησε με Yuko από δύο παρατηρήσεις (shido) του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο και κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο Λονδίνο, βγάζοντας για ακόμη μία φορά… ασπροπρόσωπο τον ελληνικό αθλητισμό σε μεγάλη διοργάνωση.
Τρεις ημέρες αργότερα, στις 4 Αυγούστου, η Ελλάδα έφθασε στην κατάκτηση του δεύτερου μεταλλίου της που είχε την ίδια απόχρωση με αυτό του Ηλιάδη (χάλκινο).
Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου και η Αλεξάνδρα Τσιάβου, στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, κατέλαβαν την τρίτη θέση, γράφοντας έτσι ιστορία, αφού έγιναν οι πρώτες Ελληνίδες που κατέκτησαν μετάλλιο στην κωπηλασία σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων.
Μία ανάσα από το βάθρο έφθασε επίσης ο Σπύρος Γιαννιώτης, κατακτώντας την 4η θέση στα 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας, ενώ την πέμπτη θέση κατέλαβε η Βάσω Βουγιούκα στην ξιφασκία.
Έγραψε ιστορία για την Κύπρο ο Κοντίδης
Χρήζει εξαιρετικής μνείας, πάντως, ότι στη βρετανική πρωτεύουσα η Κύπρος πανηγύρισε το πρώτο της μετάλλιο σε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.
Αυτό προήλθε από τον 22χρονο ιστιοπλόο Παύλο Κοντίδη, που στην κατηγορία Laser ανδρών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους συμπατριώτες του αλλά και σε όλους τους Έλληνες.
Στη γενική κατάταξη πλασαρίστηκε δεύτερος, με 59 βαθμούς ποινής, μετά την ολοκλήρωση της κούρσας μεταλλίων. Χρυσός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Αυστραλός Τομ Σλίνγκσμπι με 43 βαθμούς ποινής, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Σουηδός Ράσμους Μίργκρεν με 72 βαθμούς ποινής.
Πρωτιά για την Αμερική στα μετάλλια
Όσον αφορά στη μάχη των μεταλλίων, την πρώτη θέση στη σχετική λίστα κατέλαβαν οι ΗΠΑ, που είχαν ως απολογισμό στους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 104 συνολικά, εκ των οποίων 46 χρυσά, 29 αργυρά και ισάριθμα χάλκινα, με τελευταίο το χρυσό της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, που επικράτησε στον μεγάλο τελικό με 107-100 της Ισπανίας.
Όσον αφορά στη μάχη των μεταλλίων, την πρώτη θέση στη σχετική λίστα κατέλαβαν οι ΗΠΑ, που είχαν ως απολογισμό στους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 104 συνολικά, εκ των οποίων 46 χρυσά, 29 αργυρά και ισάριθμα χάλκινα, με τελευταίο το χρυσό της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, που επικράτησε στον μεγάλο τελικό με 107-100 της Ισπανίας.
Δεύτερη ήταν η Κίνα με 87 μετάλλια (38 χρυσά, 27 ασημένια και 22 χάλκινα), ενώ η οικοδέσποινα της διοργάνωσης, Μ. Βρετανία, είχε 65 στο σύνολο, εκ των οποίων 29 χρυσά, 17 ασημένια και 19 χάλκινα (σ.σ.: στην κατηγορία sports υπάρχει αναλυτικός πίνακας των μεταλλίων).
Ο εντυπωσιακός Μπολτ και ο συγκινητικός Πιστόριους
Βέβαια, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων ήταν αναμφίβολα ο Γιουσέιν Μπολτ, με τα κατορθώματά του στη βρετανική πρωτεύουσα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της διοργάνωσης, καθώς έγινε ο μοναδικός σπρίντερ που έχει κατακτήσει χρυσά μετάλλια στα 100μ., τα 200μ. και τα 4Χ100μ. σε δύο διαδοχικές διοργανώσεις.
Από εκεί και πέρα, στην 30ή Ολυμπιάδα ο Όσκαρ Πιστόριους παρέδωσε μαθήματα ανθρώπινης θέλησης. Ο Νοτιοαφρικανός δρομέας μεσαίων αποστάσεων έτρεξε στις 6 Αυγούστου στον δεύτερο προκριματικό γύρο των 400μ. Ανδρών και έγινε ο πρώτος αθλητής που πήρε μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες με τεχνητά μέλη, συγκλονίζοντας άπαντες με την υπερπροσπάθειά του.
Το χρονικό της τελετής λήξης:
01.59: Η Ολυμπιακή Φλόγα σβήνει... Oι Ολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου ολοκληρώθηκαν κι επίσημα και τη... σκυτάλη παίρνει το Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση το 2016.
Ο Φοίνικας κατά την ώρα της προσγείωσής του στη σκηνή.
Ο Φοίνικας κατά την ώρα της προσγείωσής του στη σκηνή.
01.56: O Φοίνικας που αναδύεται μέσα από τον βωμό, προσγειώνεται στη σκηνή με μια μπαλαρίνα, που συναντά χορευτές του κλασικού μπαλέτου.
01:52: Στη σκηνή εμφανίζονται αυτήν την ώρα το συγκρότημα των «Take That », εν μέσω αποθέωσης από τους θεατές.
Tο σβήσιμο της Ολυμπιακής φλόγας
01.51: Οι 204 δάδες που είχαν σχηματίσει το βωμό χωρίζουν. Εν συνεχεία μέσα από τη Φλόγα σχηματίζεται μια νέα.
01.49: Ο Ζακ Ρογκ κηρύσσει τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, με τη Φλόγα να είναι έτοιμη να σβήσει.
Ο Σεμπάστιαν Κόε, υπό το βλέμμα του Ζακ Ρογκ.
01.45: Τη... σκυτάλη παίρνει ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, που ανεβαίνει στο βήμα.
01.40: Ο Σεμπάστιαν Κόε, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Λονδίνου ανεβαίνει στο βήμα και αρχίζει την ομιλία του. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων σε μία πανέμορφη πόλη. Ανάψαμε τη Φλόγα και φωτίσαμε τον κόσμο. Για τρίτη φορά, το Λονδίνο κέρδισε την εμπιστοσύνη και αποδειχθήκαμε άξιοι της εμπιστοσύνης. Για αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω. Αυτούς που έχτισαν το Στάδιο, τους ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλειά μας. Ευχαριστώ την Οργανωτική Επιτροπή που δούλεψε τόσο σκληρά και την ΔΟΕ που ήταν μαζί μας σε κάθε βήμα».
Η είσοδος των Βραζιλιάνων και του Πελέ
Ο Πελέ μπαίνει στο Ολυμπιακό στάδιο και αποθεώνεται.
Η είσοδος των Βραζιλιάνων και του Πελέ
Ο Πελέ μπαίνει στο Ολυμπιακό στάδιο και αποθεώνεται.
01:38: Ο Πελέ κάνει την εμφάνισή του ανάμεσα στους Βραζιλιάνους και γνωρίζει την αποθέωση από το κοινό.
01.33: Το γνωστό μοντέλο από τη Βραζιλία, Alessandra Ambrosio στη σκηνή, μαζί με τον ηθοποιό και τραγουδιστή, Seu Jorge.
01. 31: Άρχισε το σόου των Βραζιλιάνων, με σάμπα φυσικά. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν στο Στάδιο καρναβαλίστες.
01.29: Ακούγεται ο ύμνος της Βραζιλίας.
Ο Ζακ Ρογκ με τη σημαία των Ολυμπιακών αγώνων.
01.27: Εισέρχεται στο στάδιο ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ συνοδευόμενος από τους δημάρχους του Λονδίνου και του Ρίο Ντε Τζανέιρο, για την παράδοση της σημαίας στην πόλη της Βραζιλίας. Όπως ορίζει η παράδοση, οι τρεις άνδρες θα κυματίσουν από 4 φορές τη σημαία, ώστε να παραδοθεί από το Λονδίνο στο Ρίο.
01:23: Αυτή την ώρα γίνεται η ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου.
Η ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου:
01.21: Ακούγεται πρώτος ο Εθνικός ύμνος της Ελλάδας, καθώς η χώρα μας είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων.
Ο Μπράιαν Μέι την ώρα που σολάρει.
01.21: Ακούγεται πρώτος ο Εθνικός ύμνος της Ελλάδας, καθώς η χώρα μας είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων.
Ο Μπράιαν Μέι την ώρα που σολάρει.
01:17 Οι Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ από τους Queen παίζουν δικά τους κομμάτια με τη βοήθεια της Τζέισι Τζέι.
01.11: Στις οθόνες προβάλλεται video που απεικονίζει τον αείμνηστο Φρέντι Μέρκιουρι, που ήταν μέλος των Queen.
Ο Έρικ Ίντλ την ώρα που τραγουδάει.
Ο Έρικ Ίντλ την ώρα που τραγουδάει.
01:09: Εμφανίζονται ποδήλατα με φτερά και κανόνια στην αρένα του γηπέδου. Ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός, Έρικ Ίντλ μπαίνει στο κανόνι και προσπαθεί να πετάξει, όμως η προσπάθεια του είναι αποτυχημένη. Αφού είδε κι απόειδε άρχισε να τραγουδάει.
01.03: Χειροκίνητες μηχανές έχουν μπει στο στάδιο και άνθρωποι κάνουν απόπειρα να πετάξουν.
01.02: Τα συγκροτήματα Beady Eye και Oasis ερμηνεύουν μαζί με το «Wonderwall».
To σόου των Spice Girls
Η εμφάνιση των Spice Girls.
Οι Spice girls επί το έργον...
00:54: Δέκα μαύρα βρετανικά ταξί παρουσιάζονται στη σκηνή. Εν συνεχεία ανάβουν τα φώτα και βγαίνουν από αυτά οι Spice Girls, που ένωσαν και πάλι τις μουσικές δυνάμεις τους για μία και μοναδική βραδιά.
Οι Τάιο Κρουζ και Τάινι Τέμπα στις πολυτελείς κάμπριο λιμουζίνες.
Το τεράστιο και συνάμα εντυπωσιακό... χταπόδι.
00.41: Από το λεωφορείο εμφανίζεται ξαφνικά ένα τεράστιο χταπόδι, ενώ στη συνέχεια κάνουν την είσοδό τους τρεις λιμουζίνες στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου. Από την πρώτη βγαίνει η Τζέισι Τζέι, από τη δεύτερη ο Τάινι Τέμπα, ενώ από την τρίτη ξεπροβάλλει ο Τάιο Κρουζ.
00.39: Η τελετή συνεχίζεται με τον Ράσελ Μπραντ να τραγουδάει πάνω σε ένα λεωφορείο που κινείται.
00.31: Η Άνι Λένοξ εισέρχεται στη σκηνή και γνωρίζει την αποθέωση από τους θεατές.
Η πανέμορφη, Kate Moss την ώρα της εμφάνισής της στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου.
Η «μαύρη γαζέλα» της πασαρέλας, Naomi Campbell
00.30: Οι αφίσες υποχωρούν και τα μοντέλα εμφανίζονται, με πρώτες τις Ναόμι Κάμπελ και Κέιτ Μος.
00.27: Στις οθόνες εμφανίζεται η εικόνα του Ντέιβιντ Μπάουι, ενώ στη συνέχεια οκτώ μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες κάνουν την είσοδό τους στο στάδιο, προβάλλοντας δημιουργίες οίκων μόδας.
00.23: Μηχανάκια κάνουν την είσοδό τους στο Στάδιο, ενώ οι Kaiser chiefs αρχίζουν να τραγουδούν.
Η εμφάνιση του George Michael
Ο τίτλος του γνωστού τραγουδιού του Τζορτζ Μάικλ...
Η εμφάνιση του George Michael
Ο τίτλος του γνωστού τραγουδιού του Τζορτζ Μάικλ...
Η εντυπωσιακή είσοδος του Μάικλ.
00.13: Ο Τζορτζ Μάικλ εμφανίζεται στη σκηνή και γνωρίζει την αποθέωση από τους θεατές.
00.09:Ακούγεται ο ... ύμνος της αγγλικής μουσικής σκηνής το «Imagine», ενώ από τα video wall του Ολυμπιακού Σταδίου προβάλλεται το videoclip με τον αείμνηστο Τζον Λένον.
00.05: Όλο το Στάδιο χειροκροτεί, υπό τους ήχους του «Here comes the sun», τους αθλητές και τους εθελοντές των Ολυμπιακών αγώνων.
00.09:Ακούγεται ο ... ύμνος της αγγλικής μουσικής σκηνής το «Imagine», ενώ από τα video wall του Ολυμπιακού Σταδίου προβάλλεται το videoclip με τον αείμνηστο Τζον Λένον.
00.05: Όλο το Στάδιο χειροκροτεί, υπό τους ήχους του «Here comes the sun», τους αθλητές και τους εθελοντές των Ολυμπιακών αγώνων.
23.59: Γίνεται η απονομή των μεταλλίων στους νικητές του Μαραθωνίου δρόμου των ανδρών. Το χάλκινο μετάλλιο απονέμεται στον Κενυάτη, Γουίλσον Κίπροτιτς, το ασημένιο στον συμπατριώτη του, Αμπελ Κιρούι και το χρυσό στον Στίβεν Κίπροτιτς από την Ουγκάντα.
Οι 303... άνθρωποι-κουτιά.
Οι 303... άνθρωποι-κουτιά.
23.55: Στο στάδιο μπαίνουν 303 λευκά κουτιά, που συμβολίζουν τα αγωνίσματα των ολυμπιακών αθλημάτων.
Φωτογραφία από το Στάδιο την ώρα που εισέρχονται οι Ολυμπιακές αποστολές.
Φωτογραφία από το Στάδιο την ώρα που εισέρχονται οι Ολυμπιακές αποστολές.
23.53: Οι αθλητές πήραν θέση και το μουσικό πρόγραμμα συνεχίζεται.
23.43: Εκατομμύρια χαρτάκια εκτοξεύονται στον ουρανό του Ολυμπιακού Σταδίου.
Η είσοδος των Ολυμπιακών αποστολών, με πρώτη αυτήν της Ελλάδας:
Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, Σπύρος Γιαννιώτης εισέρχεται στο στάδιο.
23.39: Συνεχίζεται η είσοδος των Ολυμπιακών αποστολών.
Η είσοδος της ελληνικής αποστολής στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.
Στα αριστερά της φωτογραφίας η ελληνική Ολυμπιακή αποστολή.
23.32: Στο στάδιο εισέρχονται οι σημαιοφόροι των 204 αποστολών που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες. Πρώτη, όπως σε κάθε διοργάνωση η χώρα μας με σημαιοφόρο αυτή τη φορά τον πρωταθλητή κολύμβησης, τον Σπύρο Γιαννιώτη (τέταρτος στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας).
23.29: Προβάλλονται σε video στιγμές χαράς και απογοήτευσης αθλητών από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου.
Η Βρετανίδα τραγουδίστρια, Emeli Sande επί σκηνής.
23:27: Η Emeli Sande κάνει την εμφάνισή της στη σκηνή και αρχίζει να τραγουδά.
Ο θρυλικός, Ray Davies.
23.24: Ο Ray Davies βγαίνει στη σκηνή, ερμηνεύοντας το «Waterloo sunset».
Ο θρυλικός, Ray Davies.
23.24: Ο Ray Davies βγαίνει στη σκηνή, ερμηνεύοντας το «Waterloo sunset».
23:22: Η μέρα πλησιάζει στο τέλος της, με τους ήχους να κλιμακώνονται. Τριάντα γυμναστές-ακροβάτες κάνουν το σόου τους υπό τους ήχους του τραγουδιού «A day in life» των Beatles.
23.20: Τη... σκυτάλη παίρνουν οι Stomp, που εμφανίζονται με κρουστά όλων των ειδών, αρχίζοντας να τα χτυπούν.
23.11: Αυτή τη στιγμή εισέρχονται στη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου οι «Pet Shop Boys» πάνω σε ποδήλατα.
23.20: Τη... σκυτάλη παίρνουν οι Stomp, που εμφανίζονται με κρουστά όλων των ειδών, αρχίζοντας να τα χτυπούν.
23.11: Αυτή τη στιγμή εισέρχονται στη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου οι «Pet Shop Boys» πάνω σε ποδήλατα.
Tο πετυχημένο συγκρότημα, Madness, ερμηνεύει το «Our house».
23.10: Από τους «Μπάτμαν και Ρόμπιν» στο πάρτι των δρόμων. Οι Madness στη σκηνή τραγουδούν το «our house».
H είσοδος του Πρίγκιπα Χάρι
Ο Πρίγκιπας Χάρι με την Κέιτ Μίντλεντον, γυναίκα του αδερφού του Γουίλιαμ.
23.06: Ο Πρίγκιπας Χάρι εισέρχεται στο Στάδιο, εκπροσωπώντας τη βασιλική οικογένεια, μαζί με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ.
Ο... Ουίνστον Τσόρτσιλ βγαίνει από το Big Ben.
Ο... Ουίνστον Τσόρτσιλ βγαίνει από το Big Ben.
23.03: Εμφανίζεται ένας ηθοποιός που αναπαριστά τον Oυίνστον Τσόρτσιλ, που απευθύνεται προς τους Βρετανούς. Την ίδια ώρα στη μέση της αρένας έχει δημιουργηθεί ένας κυκλικός δρόμος με αυτοκίνητα που πηγαινοέρχονται.
23.01: Το σόου ξεκινάει με εικόνες από την καθημερινή ζωή της πόλης του Λονδίνου.
23.01: Το σόου ξεκινάει με εικόνες από την καθημερινή ζωή της πόλης του Λονδίνου.
23.00: Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου μόλις άρχισε.
Κατάμεστο είναι το Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου.
Κατάμεστο είναι το Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου.
22.59: Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Το Μπιγκ Μπεν χτυπάει δίνοντας το σύνθημα...
22.53: Δεν πέφτει ούτε καρφίτσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.
22.45: Λίγα λεπτά απέμειναν για την τελετή λήξης. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη του σόου των Βρετανών.
Μία πανέμορφη φωτογραφία από το εσωτερικό του Σταδίου.
Η Ολυμπιακή Φλόγα, που σε λίγες ώρες θα σβήσει.
Οι ράμπες καταλήγουν σε ένα πάλκο, όπου υπάρχουν πολλά αξιοθέατα του Λονδίνου.
Οι τεράστιες ράμπες που έχουν δημιουργηθεί στο κέντρο του Σταδίου.
Πηγή: Zougla.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου