Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Καίγεται η Ελλάδα


ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ 
Νέα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν την Τετάρτη σε δασικές εκτάσεις στη Ρόδο, την Ύδρα, την Φλώρινα και την Μεσσηνία ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται από χτες δύο μέτωπα στην Κρήτη.


Στη Ρόδο, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή Άγιος Σίλας, και απείλησε την κοιλάδα των πεταλούδων, εκτιμάται ότι έχει κάψει μέχρι στιγμής περίπου τρεις χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης. Η πυροσβεστική δηλώνει πάντως αισιόδοξη πως μέχρι το βράδυ η φωτιά θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στην Ύδρα, 17 πυροσβέστες με τρία οχήματα και τη συνδρομή υδροφόρων επιχειρούν την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Μπίστη.

Στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στη Φλώρινα για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες.

Πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη και στην αγροτική περιοχή στο Σμάρι του δήμου Μινώα Πεδιάδος από άγνωστης μέχρι στιγμής.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν έξι οχήματα με 15 Πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, κάτοικοι της περιοχής, καθώς και ελικόπτερο που πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού. Ωστόσο, τις προσπάθειες κατάσβεσης εμποδίζουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα και στο Παλαιό Σουληνάρι Πύλου στη Μεσσηνία, όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα πέντε ατόμων, δύο αεροπλάνα Canadair και δύο αεροπλάνα PZL.
Όσον αφορά τη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στον ομαλό της Κρήτης, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, με τους πυροσβέστες να παλεύουν όλη τη νύχτα με τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά.

Παράλληλα, υπό έλεγχο βρίσκεται φωτιά στην περιοχή της Ελούντας Λασιθίου, καθώς επίσης και η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το απόγευμα στη Βαγιωνιά, ενώ σε επιφυλακή για πιθανές αναζωπυρώσεις βρίσκονται οι πυροσβέστες στο Σταυρό της Σητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου