Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Βόμβα Λοβέρδου για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ


TI ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ζήτησε με εισήγησή του ο Ανδρέας Λοβέρδος και με την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση θα...
το καταψηφίσει.
Η εισήγηση Λοβέρδου που διανεμήθηκε ενόψει και της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει «αντιμεταρρυθμιστική τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που στέλνει λανθασμένο και επιζήμιο μήνυμα για την Ελλάδα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης».
Όπως τονίζει ο κ. Λοβέρδος «δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους η αντιεκπαιδευτική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί και αν αυτό δεν γίνει, να καταψηφιστεί από τη Βουλή: η διάρρηξη κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμοποίησης, μέσω του τρόπου άσκησης της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας και ο απολύτως λανθασμένος χαρακτήρας ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου».
Ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται επίσης σε τριμελές διευθυντήριο που έχει αντικαταστήσει την κυβέρνηση, για να επισημάνει ότι το νομοσχέδιο δεν πέρασε καν από υπουργικό συμβούλιο. «Για τους πολιτικούς, μόνος δρόμος είναι ο παρασιτισμός! Ιδού το δίδαγμα της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας», αναφέρει χαρακτηριστικά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου