Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Κανονικά η λειτουργία του ΕΤΕΑ


ΠΟΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ 
Την ευαισθησία του στους εργαζόμενους και την αποφασιστικότητα του όσον αφορά στην εφαρμογή των νόμων έδειξε σήμερα για μία ακόμη φορά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Αφορμή στάθηκε η λειτουργία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης που βάσει του νόμου προγραμματίζεται για την 1η Ιουλίου.
Επειδή όμως είχε επιδιωχθεί η παράταση της λειτουργίας του από τα διάφορα γραφειοκρατικά και κομματικά παράκεντρα , ο Βρούτσης κάλεσε το απόγευμα στο γραφείο του τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τον πρόεδρο του Ταμείου ξεκαθαρίζοντας τους ότι από τη στιγμή που η λειτουργία του συγκεκριμένου ασφαλιστικού φορέα θα λειτουργήσει ευεργετικά για τους εργαζόμενους, θα πρέπει να ξεκινήσει να δουλεύει χωρίς καμία καθυστέρηση. Στο ΕΤΕΑ εντάσσονται από την έναρξη λειτουργίας του:
α) το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ),
β) οι τομείς του Tαμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ),
γ) το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ»,
δ) το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) ως προς την επικουρική ασφάλιση
ε) οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και
στ) o Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ Σχετικά άρθρα του ΤΑΥΤΕΚΩ ως προς τους κατά επικουρική ασφάλιση ασφαλισμένους του.
Στο νέο αυτό Ταμείο εντάσσονται οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις τράπεζες και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΤΕΑ, αλλά και οι ήδη ασφαλισμένοι των ταμείων – τομέων και κλάδων επικουρικής ασφάλισης που εντάσσονται στο ΕΤΕΑ.
Οποιαδήποτε καθυστέρηση δηλαδή θα απέβαινε σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων μισθωτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου