Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ποιός είναι ο προστατευόμενος του Μιχαλολιάκου

ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ
Μια πιο προσεκτική ματιά στη διαδρομή, τις δηλώσεις και τα γραπτά του Ηλία Κασσιδιάρη αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι πρόκειται για έναν σκληρό ιδεολόγο της Άκρας Δεξιάς.
 
Θεωρείται πρόσωπο εμπιστοσύνης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου και λέγεται ότι εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς στην περιφέρεια Αττικής γιατί όσοι είχαν ελπίδες να τον περάσουν εστάλησαν σε άλλες περιοχές.
 
Ο ίδιος γράφει στο προφίλ του στο facebook, γεννήθηκε το 1980 στον Πειραιά και είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Χημεία Τροφίμων.
 
Από τα φοιτητικά χρόνια επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για τα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα και εντάχθηκε νωρίς στη Χρυσή Αυγή.
 
Έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένως τη γραφίδα του για να υποστηρίξει τις αντιδημοκρατικές του απόψεις.
 
Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του κόμματος λίγες μέρες πριν εκλεγεί στη Βουλή, αναφέρει: «Σήμερα που ο λαός κατάλαβε απόλυτα την απάτη της ψευτοδημοκρατίας τους, πληθαίνουν διαρκώς οι φωνές που εξυμνούν το καθεστώς της 21ης Απριλίου»
 
Ο σωματότυπος και η σκληρή προπόνηση του Ηλία Κασιδιάρη ήταν και το εισιτήριο του για την ενεργό συμμετοχή του στις φημισμένες «ακτιβιστικές» δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής: μάχες σώμα με σώμα με αναρχικούς, επεισόδια με μετανάστες κα. Μια από αυτές, άλλωστε, τις δραστηριότητες θα τον οδηγήσει στις 6 του επόμενου μήνα στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Αθηνών.
 
Ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για συμμετοχή σε μαχαίρωμα καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε χώρο στάθμευσης της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη πριν από πέντε χρόνια, τον Οκτώβριο του 2007, όταν πέντε άτομα έδειραν και μαχαίρωσαν στο μηρό τον ανυπεράσπιστο καθηγητή και αφού του πήραν την ταυτότητα ως λάφυρο διέφυγαν με αυτοκίνητο.
 
Ο ίδιος ο εκλεγμένος βουλευτής αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κάποια σχέση με το περιστατικό και πλέον η Δικαιοσύνη καλείται να αποφανθεί τι ισχύει τελικά.

Ανεξάρτητα του κατά πόσον ισχύει η συμμετοχή του στο παραπάνω αιματηρό επεισόδιο, ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι σίγουρα προετοιμασμένος για μάχες στο δρόμο λόγω της θητείας του στις Ειδικές Δυνάμεις.
 
Αναζητώντας πληροφορίες στο Διαδίκτυο, διαβάζουμε ότι ο ίδιος δεν χάνει ευκαιρία να «μεταδίδει» τις γνώσεις του στις πολεμικές τέχνες και στα υπόλοιπα στελέχη της Χρυσής Αυγής.
 
Οι προπονήσεις γίνονται σε ερημικά μέρη και ο δάσκαλος Κασιδιάρης αναλαμβάνει να δείξει στους υπόλοιπους τις τεχνικές που έχουν μέγιστο αποτέλεσμα στις μάχες σώμα με σώμα
 
Για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά τα μαθήματα street fighting, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν χάνει την ευκαιρία να δείχνει τις ορθές μεθόδους πάλης αρθογραφώντας στα περιοδικά της Χρυσής Αυγής
 
 
Ποιες είναι οι ιδεολογικές απόψεις του  Ηλία Κασιδιάρη; Σε άρθρο του, ένα χρόνο πριν την είσοδό του στη Βουλή (20 Απριλίου 2011), στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» αποκαλεί τον Αδόλφο Χίτλερ «μέγα κοινωνικό αναμορφωτή» και «οργανωτή ενός προτύπου κράτους»
 
Όμως ο γεωπόνος street fighter με το στρατιωτικό κούρεμα και παράστημα, έχει και λογοτεχνικές ανησυχίες. Πριν από περίπου 2 χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Τομέας Χ». Το βιβλίο περιλαμβάνει, σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του, «Οκτώ ιστορικά διηγήματα, για οκτώ μάχες, όπου το πνεύμα του πολεμιστή και οι αρετές του πολέμου σκιαγραφούνται στην πραγματική τους διάσταση, τόσο σε φυσικό όσο και σε μεταφυσικό επίπεδο. Ένα επικό και λυρικό ταυτόχρονα έργο, που θα διαβαστεί με κομμένη την ανάσα από όποιον αισθάνεται μαχητής σήμερα».
Τι είναι όμως ο Τομέας Χ, τι περιλαμβάνει η έννοια μάχη και ποιος θεωρείται μαχητής; Στα προλεγόμενα του ο Ηλίας Κασιδιάρης μας διαφωτίζει: «Τομέας Χ είναι η ύστατη γραμμή αμύνης σε μια μάχη μέχρις εσχάτων. Μια ελεύθερη ζώνη εκεί όπου όλα τα μέτωπα καταρρέουν. Τομέας Χ είναι ο τομέας Θησείου σε μία Αθήνα φλεγόμενων ερειπίων. Το αεροδρόμιο Λευκωσίας με τους Έλληνες Καταδρομείς να αναχαιτίζουν την πολυάριθμη στρατιά του Αττίλα....Στους σύγχρονους καιρούς, χωρίς καμία διάθεση σύγκρισης με τα θαυμαστά έργα των παλαιών, Τομέας Χ είναι για λίγες στιγμές η πλατεία Κολοκοτρώνη. Ο χώρος αναφοράς των Ελλήνων που συνειδητά αντιστέκονται στην παρακμή και την πνευματική υποτέλεια.»
Ο «τομέας Θησείου», ήταν η σημαντικότερη «μάχη» στην οποία ενεπλάκη η δοσιλογική Οργάνωση Χ του αντικομμουνιστή αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Γρίβα στα Δεκεμβριανά του 1944 λίγο πριν τον ελληνικό Εμφύλιο σπαραγμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου