Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

«Να διατηρηθεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας των τραπεζών»


Γ.Σ. Eurobank
Η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί συνεπή συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής σε συνδυασμό με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα μακράς πνοής για την ανάταξη της οικονομίας
, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Ν. Νανόπουλος, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας.
Ο κ. Νανόπουλος, έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να διατηρηθεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας των τραπεζών, ενώ σημείωσε ότι οι τράπεζες για να στηρίξουν τις καταθέσεις, η διαρροή των οποίων έφθασε στα 90 δισ. ευρώ από την αρχή της κρίσης, έχουν προχωρήσει σε σειρά συνδυασμένων μέτρων ύψους 145 δισ. ευρώ. Το 909% του ποσού αυτού αφορά σε εγγυήσεις του δημοσίου, πρόσθεσε.
Όπως είπε ο κ. Νανόπουλος, το 2012 θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έτος καθώς η ύφεση βαθαίνει και η ανεργία αυξάνεται, ενώ λόγω της μείωσης των καταθέσεων, το ευρωσύστημα θα συνεχίσει να είναι η βασική πηγή άντλησης ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες και παράλληλα οι συνθήκες βαθιάς ύφεσης θα επιτείνουν το πρόβλημα των καθυστερούμενων δανείων. Όπως είπε, 800.000 δάνεια έχουν ρυθμιστεί την περίοδο της κρίσης.
Τέλος ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έχει προχωρήσει και αναμένεται να υλοποιήσει η τράπεζα για να ενισχυθεί κεφαλαιακά, και για να εξασφαλίσει ρευστότητα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τράπεζας, κ. Τίμος Χριστοδούλου, ανέφερε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να πείσει τους Ευρωπαίους και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της. Ακόμη, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σταδιακά σε πολιτική και οικονομική ένωση, και να αποκτήσει κάποια μορφή ομοσπονδοποίησης, διαφορετικά το κόστος θα είναι δυσανάλογα υψηλό για τους λαούς της, με πρώτο θύμα την περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου