Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ισοπαλία βλέπει η Pulse Rc


ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΡΜΠΙ...
Δημοσκόπηση πραγματοποίησε η  Pulse RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι».
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προκύπτει: Ισορροπία ΣΥΡΙΖΑ -Ν.Δ ως προς την πρόθεση ψήφου, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός προκύπτει ο Αλέξης Τσίπρας με μικρή διαφορά από τον Αντώνη Σαμαρά. Αναλυτικά, η δημοσκόπηση της Pulse RC, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο ολόκληρη στο «Ποντίκι», διερευνά την προτίμηση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας του κόμματος, το οποίο θα ψηφίσουν, με τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ αν ένα από τα δύο κόμματα κερδίσει τις εκλογές. Το αποτέλεσμα έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές διεργασίες σχηματισμού κυβέρνησης.

● Ως προς την πρόθεση ψήφου καταγράφεται απόλυτη ισοπαλία για τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ να συγκρατεί ελαφρώς αυξημένο το ποσοστό της 6ης Μαΐου, ενώ παρατηρείται σημαντική συρρίκνωση των μικρότερων κομμάτων.

● Απόλυτη ισοπαλία για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή. Ελαφρά αύξηση του ΠΑΣΟΚ, με επιβεβαίωση της συρρίκνωσης των μικρότερων κομμάτων. Αίνιγμα το σχήμα «Δημιουργία Ξανά – Δράση».

● Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με μικρή διαφορά από τον Αντώνη Σαμαρά. Ενδιαφέρον το στοιχείο ότι η διαφορά του Αλ. Τσίπρα οφείλεται στην απήχησή του στους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων.

Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή:

ΝΔ 27%

ΣΥΡΙΖΑ 27%

ΠΑΣΟΚ 14,5%

ΑΝΕΞ ΕΛ 7,5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,5%

ΚΚΕ 5,5%

ΔΗΜΑΡ 5,5%

ΔΗΜ.ΞΑΝΑ 3%

ΛΑΟΣ 1,5%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 1%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου