Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Εχασε την Αμυγδαλέζα ο Βορίδης


ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ.. ΚΑΤΟΙΚΟΙ 
Μεταφέρθηκαν παρά τις έντονες αντιδράσεις, από κατοίκους και φορείς,  λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι  της Κυριακής οι πρώτοι 56 μετανάστες στο πρώτο κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα.



Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το επόμενο διάστημα αναμένεται να μεταφερθούν και οι υπόλοιποι 164 από τους συνολικά 220 που είχε ανακοινώσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.  Στις εγκαταστάσεις βρίσκεται και το ΚΕΕΛΠΝΟ που θα πραγματοποιεί υγειονομικές εξετάσεις στους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρχικά στην Αμυγδαλέζα θα οδηγηθούν συνολικά οι 220 παράνομοι μετανάστες, και έως τις 15 Μαΐου θα φτάσουν τους 1200.

Το επόμενο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών θα κατασκευαστεί στη Δεσκάτη Γρεβενών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η Αμυγδαλέζα αποτελείται από τρεις πτέρυγες και συνολικά 52 οικίσκους που ο καθένας χωράει 4 άτομα. Η πρώτη πτέρυγα και η δεύτερη θα έχουν από 16 ενώ η τρίτη 20 οικίσκους. Το κάθε κοντέινερ (οικίσκος), θα έχει δύο χώρους. Στον ένα υπάρχουν τέσσερα κρεβάτια – κουκέτες και στον άλλο η τραπεζαρία. Υπάρχει μπάνιο με δύο ντουζ και δύο τουαλέτες, κλιματιστικό και θερμοσίφωνας.

Η κάθε πτέρυγα θα έχει το δικό της προαύλιο χώρο 500 τ.μ με ψύκτη νερού και σταθερούς πάγκους ενώ μεταξύ τους οι τρεις πτέρυγες θα χωρίζονται με συρματόπλεγμα ύψους 2,5 μέτρων και διπλή κονσερτίνα.

Την εξωτερική φύλαξη έχουν αναλάβει αστυνομικοί ενώ εσωτερικά θα φυλάσσεται από ιδιώτες σεκιούριτι που θα είναι άοπλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου