Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο έρωτας της Αλέκας με τον Τσίπρα


ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ... 
Σκληρή κριτική άσκησε η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή. Επισημαίνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας αλλάζει θέσεις κάθε μέρα», αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί καταγγελίας της δανειακής σύμβασης και επαναδιαπραγμάτευσης και αναρωτήθηκε: «Αν του πουν: "Έξω από την ΕΕ"; Αυτός λέει ότι δεν θα του το πουν, λόγω νομικών εμποδίων... Αστεία πράγματα. Η ζωή έχει αποδείξει ότι όταν αποφασίσουν να σε διώξουν, θα σε διώξουν».
Παράλληλα, η γγ του ΚΚΕ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κ. Τσίπρας θέλει το ΚΚΕ στην κυβέρνηση της Αριστεράς ως άλλοθι, κάτι που η ίδια αρνείται να προσφέρει.

Αναλυτικότερα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του Mega η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ρωτήθηκε για την πρόταση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με στόχο μια κυβέρνηση της Αριστεράς και απάντησε: «Εμείς λέμε την αλήθεια. Δεν μπορούμε να υποκλέψουμε ψήφους από το λαό, με σχέδια όπως του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να αλλάζει θέση κάθε μήνα.

»Ο κ. Τσίπρας μας θέλει στην κυβέρνηση, αν και κάνει εκ του ασφαλούς την πρόταση γιατί ξέρει ότι θα πούμε όχι, γιατί δεν μας θέλει απ' έξω από την κυβέρνηση και στο κίνημα. Γιατί όταν ξεσηκωθεί ο λαός, και θα ξεσηκωθεί μετά από 2 μήνες και πολύ περισσότερο από ό,τι έκανε κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και θα του ζητάει το άλφα ή το βήτα ή το γάμα, θα τους λέει ότι και το ΚΚΕ έβαλε νερό στο κρασί του».

Η γγ του ΚΚΕ άσκησε κριτική στην επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία της δανειακής σύμβασης και επαναδιαπραγμάτευση, λέγοντας: «Κάθε μέρα αλλάζει θέση, ο κ. Τσίπρας. Τώρα λέει "θα καταγγείλω τη δανειακή σύμβαση και μετά θα κάνω διαπραγμάτευση", έχοντας πει ότι ό,τι κι αν γίνει δεν θα φύγει από την ΕΕ. Και θέλει να κάνει διαπραγμάτευση με τις πλάτες του Ολάντ. Ο Ολάντ θα διαπραγματευτεί άλλους δείκτες αριθμητικούς στο Σύμφωνο Σταθερότητας. Θα γίνει μια σκληρή διαπραγμάτευση για την γαλλική αστική τάξη κι όχι για τον λαό.

»Κι αν πουν στον κ. Τσίπρα "Έξω από την ΕΕ", που λέει ότι δεν θα του το πουν, λόγω νομικών εμποδίων... Αστεία πράγματα. Η ζωή έχει αποδείξει ότι όταν αποφασίσουν να σε διώξουν, θα σε διώξουν. Ή είναι αφελείς -και η αφέλεια στην πολιτική δεν συγχωρείται- ή κοροϊδεύουν το λαό. Εμείς δεν μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτό».

Ερωτηθείσα γιατί η ίδια δεν θέλει τη διερευνητική εντολή, η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο συσχετισμός δυνάμεων αν και έχει βελτιωθεί υπέρ του λαού, ο λαός δεν είναι έτοιμος -για διάφορους λόγους- αυτή τη στιγμή για μια γενικότερη ρήξη κι αντεπίθεση.

«Όμως στις 6 Μαΐου ο λαός μπορεί να μην πισωγυρίσει στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ ή να υποκύψει σε χίμαιρες και αυταπάτες» κατέληξε η γγ του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου