Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

«Είναι προβοκατόρικο ότι αλλάζει ο νόμος»

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΠΕΡΝΑ Ο ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ
Ξεκάθαρος ότι ο νόμος για τα πανεπιστήμια πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς εκπτώσεις ήταν ο υπουργός Παιδείας Γεώργιος Μπαμπινιώτης σε σημερινές δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή του Mega.

«Δεν υποχωρώ βήμα. Εφαρμόζω το νομό και αναφορικά με την πολιτική Διαμαντοπούλου απλά διαφέρω στην τακτική του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει ο ίδιος σκοπός και θέλω να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία περί αντιπαράθεσης, γιατί πραγματικά δεν έχω τίποτε προσωπικό με την κυρία Διαμαντοπούλου».

Το κλίμα στην κυβέρνηση παραμένει τεταμένο, εξαιτίας των επικρίσεων που δέχεται ο κ. Μπαμπινιώτης, για την απόφαση να αποδεσμευθεί η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων από την εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο.

Επανέλαβε ότι ο νόμος για τα Πανεπιστήμια θα εφαρμοστεί και τόνισε ότι αυτό που επιδιώκει είναι ένα κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης με μια προσωρινή διακοπή της απειλής για διακοπή της χρηματοδότησης των ανώτατων ιδρυμάτων. «Με συνέχιση της απειλής δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί γιατί ανατέθηκε σε επιτροπές έξω από τα Πανεπιστήμια, ενώ διέψευσε τα σενάρια περί αιφνιδιασμού της κυβέρνησης.

Σε ερώτηση αναφορικά με την επιμονή του στην συγκεκριμένη πολιτική απάντησε ότι «η μέχρι τώρα εφαρμογή του νόμου απέτυχε, χωρίς να υπονοώ ότι η κυρία Διαμαντοπούλου ήταν ανίκανη. Αφήστε να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο. Είμαι ένα πρόσωπο που μάλλον μπορείτε να εμπιστευτείτε….».

Άφησε παράλληλα και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί εάν δεν έχει την απαραίτητη στήριξη, σημειώνοντας πως είναι μια έντιμη προειδοποίηση.

Η σύνοδος των πρυτάνεων, πάντως, με ανακοίνωσή της υποστηρίζει την απόφαση του Γιώργου Μπαμπινιώτη τονίζοντας ότι οι ενέργειες του τόσο για την ανάθεση στις συγκλήτους της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 12 όσο και για τη συγκρότηση επιτροπής που θα μελετήσει τις δυσλειτουργίες του νόμου, στοχεύουν πρωτίστως για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου