Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μόνο ότι εχει σχέση με το Μνημόνιο

ΚΟΒΕΙ ΤΑ... ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ
Η εμπλοκή που σημειώνεται στην προώθηση του κυβερνητικού έργου, λόγω της προεκλογικής τακτικής των κομμάτων, έχει προκαλέσει τη δυσφορία του πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου. Το φαινόμενο ένταξης διαφόρων άσχετων τροπολογιών σε κρίσιμα νομοσχέδια, που προκαλούν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και οδηγούν στην απόσυρση των νομοσχεδίων, προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με Τα Νέα, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Επικρατείας Γ.Σταυρόπουλο να απευθύνει επιστολή προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ζητώντας να αποφεύγεται η προώθηση στη Βουλή νομοσχεδίων, τροπολογιών, καθώς και η έκδοση υπουργικών αποφάσεων που δεν είναι ενταγμένες στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.

Η προεκλογική τακτική των τροπολογικών είχε έως σήμερα θύματα ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο ο αρμόδιος υπουργός Κ.Σκανδαλίδης αναγκάστηκε να αποσύρει ενώ είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση στην Ολομέλεια, τον νόμο για τα ΑΕΙ λόγω της προώθησης της τροπολογίας Μπαμπινιώτη περί χρηματοδότησης των ΑΕΙ και το άρθρο 148 του πολυνομοσχεδίου - σκούπας του υπουργείου Υποδομών, το οποίο προκάλεσε μίνι κρίση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ύστερα από έντονη παρέμβαση του βουλευτή του κόμματος Κ.Καρτάλη.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι ο κ. Παπαδήμος προτίθεται να είναι ιδιαίτερα αυστηρός ως προς την τήρηση της εντολής που απέστειλε χθες προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι αυτό που προέχει είναι η ψήφιση των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου