Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Τι αλλάζει στα ταξί

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ 
Αλλαγές οι οποίες δημιούργησαν τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό και εντάσεις σε κοινωνικό επίπεδο ενώ ακόμη και σήμερα αποτελούν ένα πεδίο σύγκρουσης που παραμένει σε ύπνωση αλλά αποτελεί πάντα απειλή για την κυβερνητική συνοχή.

Οι 5 βασικές αλλαγές για την απελευθέρωση των ταξί
1.Τροποποιούνται οι συντελεστές ως έξης: Στην Αθήνα βασικός συντελεστής 3 (+0,50). Στην Θεσσαλονίκη 1,8 (+0,70). Στην περιφέρεια 1,5 (+0,50). Ο Περιφερειάρχης μπορεί να προσαυξάνει τον βασικό συντελεστή από 0,10 έως 0,50 για την Αθήνα, από 0,50 έως 0,70 για την Θεσσαλονίκη και από 0,10 έως 0,50 για την υπόλοιπη Ελλάδα.
2. Δίνεται η δυνατότητα για τους Περιφερειάρχες για να αποφασίζουν για συνενώσεις ομόρων εδρών, εντός μιας ΠΕ (νομού).
3. Για τον τρόπο φορολόγησης μεταβίβασης αδειών ισχύουν οι υφιστάμενες διατάξεις, έως ότου ψηφιστεί σχετικό νομοσχέδιο.
4. Χορηγείται σε πολύτεκνους, τρίτεκνους και γονείς με παιδιά με αναπηρία άνω του 67%, μέρος των νέων αδειών. Το ποσοστό των αδειών, τα δικαιολογητικά και οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.
5. Για τα ειδικής μίσθωσης δίνονται τουλάχιστον 100 άδειες ΕΙΔΜΙΣΘ στην Αθήνα από τις οποίες οι 30 με δυνατότητα μεταφοράς ΑΜΕΑ. Στην Θεσσαλονίκη δίνονται τουλάχιστον 50 ΕΙΔΜΙΣΘ από τα οποία τα 15 με δυνατότητα μεταφοράς ΑΜΕΑ. Σε Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα, δίνονται τουλάχιστον 10 ΕΙΔΜΙΣΘ (για κάθε πόλη), τα 3 με δυνατότητα μεταφοράς ΑΜΕΑ. Αν αυτά δεν καλυφθούν από όσους έχουν άδεια ταξί με την οποία τα αλλάζουν, έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν αιτήσεις και να τα λάβουν  όποιοι τα ζητήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου