Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Γιούνκερ: Δεν συνιστά χρεοκοπία η μη έγκαιρη αποπληρωμή ομολόγων

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ. 
Διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει εάν δεν μπορέσει να αποπληρώσει εγκαίρως ομόλογα που έχει εκδώσει υπό ξένο δίκαιο και των οποίων οι κάτοχοι έχουν αρνηθεί να τα ανταλλάξουν στο πλαίσιο του PSI, έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Έχουμε ενημερωθεί ότι δεν συνιστά χρεοκοπία εάν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει εγκαίρως τα ομόλογα ξένου δικαίου που δεν έχουν ανταλλαγεί», αναφέρει ο Γιούνκερ σε ανακοίνωσή του.
Σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είπε πως η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην χρειαστεί και τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας, χωρίς ωστόσο να αποκλείει τελείως ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Μπορεί να χρειαστεί κάποια μορφή οικονομικής βοήθειας, αλλά πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ. Παπαδήμος στην ιταλική εφημερίδα.
Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η Ελλάδα ίσως να μην καταφέρει να επανέλθει στις αγορές, ακόμη και αν εφαρμοστούν στο ακέραιο όλα τα συμφωνηθέντα μέτρα. «Είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι συνθήκες στις αγορές και οι προσδοκίες το 2015», ανέφερε.
Προειδοποίησε επίσης ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε καταστροφικές συνέπειες. «Η επιστροφή στη δραχμή θα πυροδοτούσε αύξηση του πληθωρισμού, αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών και μείωση της πραγματικής αξίας των τραπεζικών καταθέσεων», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου