Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ψάχνουν ή το ξέχασαν;


ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΕΚΕΙ; 
Θολά σημεία που χρήζουν διερεύνησης για το καθεστώς λειτουργίας και τη διαχείριση των οικονομικών της Τεχνόπολις Α.Ε. του Δήμου Αθηναίων εμφανίζουν καταγγελίες που έφτασαν μέχρι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, αφήνοντας υπόνοιες ακόμα και για διαρροή εσόδων της Τεχνόπολις Α.Ε. προς όφελος τρίτων.



«Φαίνεται πως στην Τεχνόπολη εισήλθαν χρηματικά ποσά τα οποία δεν εμφανίζονται στο ταμείο της. Επίσης, έπειτα από καταγγελίες ότι σε κυλικεία της εταιρείας υπήρχαν δύο ταμειακές μηχανές, πήγα ο ίδιος και το διαπίστωσα, όπως και το γεγονός ότι μία ταμειακή δεν εκδίδει νόμιμες αποδείξεις», σημείωνε στην «Κ» ο κ. Παν. Σκούτας, μέλος του Δ.Σ. της Τεχνόπολις Α.Ε. και εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος του Δ.Σ. της Τεχνόπολις Α.Ε., κ. Φ. Ιγνατίου, αρνείται κατηγορηματικά την ύπαρξη διπλών ταμειακών μηχανών και υποστηρίζει ότι «η ταμειακή μηχανή είναι εγκεκριμένη από την εφορία και εκδίδει κανονικές αποδείξεις. Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ εκτός από τη λάσπη. Στην εταιρεία γίνεται κάθε χρόνο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές».

«Εχουν βρεθεί κουπόνια από εκδηλώσεις της Τεχνόπολης, τα οποία αναγράφουν τιμές χωρίς αρίθμηση και ημερομηνία. Ποιος τα διακινεί και πώς εισπράττονται το έχω ήδη ρωτήσει, αλλά δεν έχω πάρει ακόμα απαντήσεις», αναφέρει ο κ. Σκούτας.

Ερωτηθείς από την «Κ», ο κ. Ιγνατίου για το θέμα των κουπονιών απαντά ότι όντως χρησιμοποιήθηκαν σε συναυλία πέρυσι και αυτό συνέβη για πρακτικούς λόγους, ώστε να μην περιμένει το κοινό της εκδήλωσης σε μεγάλες ουρές μπροστά από ταμειακές μηχανές. Εν συνεχεία το ποσό που εισπράχθηκε (περίπου 1.000 ευρώ) «χτυπήθηκε» άλλη μέρα στην ταμειακή μηχανή. «Αυτό εξηγεί το γιατί βρέθηκε απόδειξη ενός τόσο μεγάλου ποσού σε κυλικείο που πουλά καφέδες και αναψυκτικά»...

Στο μεταξύ, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές άρχισαν να εμφανίζονται ορισμένα προβλήματα στις σχέσεις προσωπικού και διοίκησης της Τεχνόπολις Α.Ε. Συγκεκριμένα, μία συμβασιούχος της εταιρείας, η σύμβαση της οποίας διεκόπη πριν από την προγραμματισμένη λήξη της, έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας διαταγή για παραμονή στην εργασία της. Επίσης, φημολογείται ότι δεν τηρήθηκε σωστά η νομοθεσία στο θέμα ανάδειξης διευθυντικών στελεχών ανάλογα με τα προσόντα τους.

«Η εταιρεία είχε δικαίωμα να διακόψει κάποιες συμβάσεις, καθώς μειώθηκαν οι εκδηλώσεις της. Ακούγεται λίγο σκληρό αλλά ήταν αναγκαίο», δήλωνε τότε ο κ. Ιγνατίου, ο οποίος δεν αποκλείει την πιθανότητα οι καταγγελίες να εκπορεύονται από πρόσωπα που επιθυμούν να... εκδικηθούν τρόπον τινά για την καταγγελία των συμβάσεών τους.

Αυτά σημειώνονταν σε ρεπορτάζ της Καθημερινής. Στους μήνες που πέρασαν τι έγινε; Ακρη έβγαλαν ή δεν μπήκαν στη διαδικασία να ψάξουν και να κουραστούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου