Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

«Είπαμε να σας βοηθήσουμε, αλλά πείτε μας τί γίνεται με τα εμβάσματα πολιτικών»!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Επιστολή από τον πρόεδρο του Γερμανικού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ δέχθηκε ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος με τον οποία ζητά εξηγήσεις για την υπόθεση των χρηματικών εμβασμάτων που φέρονται να έστειλαν Έλληνες πολιτικοί στο εξωτερικό!

Στην ουσία, αυτό που αναφέρει ο Γερμανός πρόεδρος είναι πως «την ώρας που εμείς ψηφίζουμε υπέρ της στήριξης της χώρας σας ακούμε τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να μιλά για εμβάσματα πολιτικών στο εξωτερικό. Τι ακριβώς συμβαίνει;».

Ειδικότερα, ο κ. Λάρμετ επισημαίνει ότι πρόσφατα το γερμανικό κοινοβούλιο έλαβε με μεγάλη πλειοψηφία την απόφαση για την στήριξη της ελληνικής οικονομία. Προσθέτει όμως ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις για εμβάσματα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό «έχει δημιουργήσει σύγχυση» τόσο στο γερμανικό κοινοβούλιο όσο και τους πολίτες.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Λάρμετ αναφέρει προς τον κ. Πετσάλνικο ότι «θα ήμουν ευγνώμων για κάθε επισήμανση που θα βοηθούσε να αντικρούσω την σύγχυση που δημιουργεί αυτό το θέμα στην Γερμανία»...

Θυμίζουμε εδώ ότι χτες έγινε γνωστό πως στη Βουλή βρίσκεται λίστα με τα εμβάσματα ποσών άνω των 100.000 ευρώ από Έλληνες πολιτικούς στο εξωτερικό ενώ την ίδια ώρα στην επικαιρότητα κυριαρχεί η υπόθεση με το ένα εκατομμύριο δολάρια της οικογένειας Ντόρας Μπακογιάννη - Ισίδωρου Κούβελου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου