Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αρχισαν τα όργανα


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΤΟΝΟΙ ΑΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ
Σε προεκλογικούς ρυθμούς προσάρμοσε την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σήκωσε το γάντι που του είχε πετάξει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.


«Ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι τελείωσαν τα δύσκολα. Οτι ήρθε το ΠΑΣΟΚ καθάρισε το τοπίο για να έρθει ο κ. Σαμαράς να σηκώσει τον δικό του πύργο κυβερνητικής ματαιοδοξίας» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και  συμπλήρωσε πως «Αυτό που ενδιαφέρει τον κ. Σαμαρά δεν είναι το πώς κυβερνιέται η χώρα αλλά το ποιος θα την κυβερνήσει… ας κρατήσει την όρεξή του… η  παλαιοκομματική ματαιοδοξία δεν εναρμονίζεται με τις ανάγκες της χώρας» και τόνισε με νόημα πως «η δημοκρατία δεν είναι η δημοκρατία των δημοσκοπήσεων. Ο συσχετισμός δυνάμεων αναρριπίζεται.  Τον πρώτο λόγο τον έχει το ΠΑΣΟΚ που πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών που  όντως πικράναμε αλλά αυτό έγινε στο όνομα της πατρίδας…. Ο πολίτης όμως ώριμος, ταλαιπωρημένος και ενημερωμένος θα κρίνει και θα αξιολογήσει σωστά».

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος είπε πως «Με εξέπληξε η τόσο θερμή και σθεναρή υπεράσπιση του έργου μας  από τον κ. Σαμαρά. Γιατί σε όσα αναφέρθηκε ο Σαμαρας είναι το περιεχόμενο της απόφασης της 26/10/2011. Ολα αυτα που παρουσίασε ως σημαντικά αποτελέσματα είναι η διαπραγμάτευση που ολοκληρώσαμε με τον τότε  πρωθυπουργό. Αν δεν είχαν γίνει αυτά τον Οκτώβριο και τον Φεβρουάριο από συγκεκριμένους ανθρώπους και δεν είχαμε φέρει εις πέρας την εθνική αποστολή η χώρα δεν θα ήταν σε αυτή την κατάσταση σήμερα» .

Επιπροσθέτως, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ κατηγορώντας τον για «αμφιθυμία», «απροθυμία», «αστάθεια» εξηγώντας ότι «οι εταίροι θέλουν να ξέρουν ότι έχουμε σταθερή εθνική στρατηγική. Ο Σαμαράς αναφέρεται σε ευρωπαίους εταίρους αλλά πρέπει να ξέρει τι άποψη έχουν για τον κ. Σαμαρά οι εταίροι. Μιλά για το δημοψήφισμα αλλά πρέπει να ξέρει και τι λένε οι εταίροι για τον ίδιο» και σημείωσε πως «ο κ. Σαμαράς μίλησε για βαθειά ίδιος  και αν υπήρχε στοιχειώδης διορατικότητα η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει την διακεκαυμένη πορεία που μπήκε το 2009. Θεωρεί ο Σαμαράς ότι ο πυροσβέστης έστω και με λάθη στην αρχή φταίει για την φωτιά; Και ο εμπρηστής δεν έχει την ευθύνη; Και έχουν την ευθύνη όσοι εξ αντικειμένου κλήθηκαν να την αντιμετωπίσουν;», τόνισε με νόημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου