Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Αρνητική στην έρευνα για καταθέσεις βουλευτών στην Ελβετία η ΝΔ

"Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΝΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ" ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ Ο Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ
Παραπλανητική και ταπεινωτική χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τη πρωτοβουλία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής να κάνει έλεγχο του «πόθεν έσχες» των Ελλήνων βουλευτών και να συνεχίσουν την έρευνα για τυχόν καταθέσεις τους στην Ελβετία από την περίοδο του 2007 έως σήμερα...


Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, σε απαντητική επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των πόθεν έσχες των βουλευτών και αντιπρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Αργύρη, αντιπροτείνει να διερευνηθούν τα «πόθεν έσχες», όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων μετά τη μεταπολίτευση, όπως ήταν η πρόταση του προέδρου της, Αντώνη Σαμαρά, εδώ και περίπου δυο χρόνια.

Επίσης τονίζει πως με την πρόταση της ΝΔ οι ανεξάρτητοι δικαστές που θα αναλάβουν τον έλεγχο του «πόθεν έσχες», θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν το άνοιγμα των λογαριασμών, όχι μόνο στην Ελβετία, αλλά σε δεκάδες φορολογικούς παραδείσους, ακόμη και εντός χωρών της Ε.Ε. όπως είναι η Κύπρος, η Αγγλία, το Λουξεμβούργο, κ.α. Επιπροσθέτως, στην πρόταση της ΝΔ συμπεριλαμβάνεται και το άνοιγμα των λογαριασμών και τη διακίνηση χρημάτων μέσω off shore εταιρειών, καθώς και την απόκτηση ακίνητης περιουσίας στο εξωτερικό.

Όπως υποστηρίζει στην επιστολή του ο κ. Τασούλας, η ΝΔ δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε μια «τέτοια ταπεινωτική για τη Βουλή παραπλανητική διαδικασία, που ουσιαστικά αποσκοπεί στη ματαίωση της συζήτησης της δικής της πρότασης νόμου για το ''πόθεν έσχες'', όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί των κομμάτων, από το 1974 μέχρι σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου