Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Δένδιας: «Έχουμε κυβέρνηση αντιμαχόμενων δελφίνων του ΠΑΣΟΚ»

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
"Πυρά" κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος κάλεσε τους υπουργούς της "πράσινης" παράταξης να αποχωρήσουν από τη μεταβατική κυβέρνηση, αφού όπως τόνισε, η μόνη ενασχόλησή τους είναι τα του κόμματός τους...

Ακόμα δήλωσε πως τον ενοχλεί ότι «αντί να έχουμε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού και έκτακτης ανάγκης, είναι μια κυβέρνηση αντιμαχόμενων δελφίνων του ΠΑΣΟΚ», καθώς και οι διαρροές περί παράτασης της θητείας της.

Η απάντηση ήρθε από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου, ο οποίος σημείωσε πως  η ΝΔ έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και βάσει του Συντάγματος η κυβέρνηση αυτή ασκεί την πλήρη εξουσιοδοτική αρμοδιότητά της, ενώ υπογράμμισε: «Η ρητορική αυτή εισάγει την παράλογη τοποθέτηση ότι μπορεί να είναι κανείς και να μην είναι. Διότι αυτά που είπε ο κ. Δένδιας είναι σαν η ΝΔ να είναι αντιπολίτευση κι όχι στην συγκυβέρνηση». Συμπλήρωσε, ακόμα, πως: «Είμαστε μαζί στο ίδιο πλαίσιο των κυβερνητικών επιλογών και αντιμετωπίζουμε από κοινού όχι μια εντολή περιορισμένης ευθύνης, αλλά τη μείζονα κοινή ευθύνη που ο λαός περιμένει να πραγματώσουμε».

Όσον αφορά τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ευθυμίου είπε: «Κανείς δεν μπορεί να σπαταλήσει το χρόνο του στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν άνοιξαν καν. Εξάλλου ο κ. Παπαδήμος έχει την ευχέρεια να κρίνει αν πρέπει να αντικατασταθούν υπουργοί, ή οι υπουργοί να κρίνουν αν παραιτηθούν». 

Τέλος,  η βουλευτής του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπαδάκη-Παπανδρέου τοποθετήθηκε επί του θέματος, λέγοντας: «Τον ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρουν ούτε τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ούτε της ΝΔ - τον ενδιαφέρει μια ικανή κυβέρνηση που θα λύσει τα προβλήματά του. Εμείς κάνουμε αυτό που πιστεύουμε για το καλό της πατρίδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου