Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Αγρότες έφτιαξαν πισίνες με εισόδημα των 132 ευρώ!

ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Το εισόδημα που δηλώνουν οι αγρότες στο συγκεκριμένο χωριό φαίνεται πενιχρό, στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα διαφέρουν λιγάκι...

Οι κάτοικοι του χωριού δεν ξεπερνούν τους 3.000 όμως οι πολυτελείς κατοικίες με πισίνες είναι πάνω από 30. Ο λόγος για το χωριό Κιλελέρ, στον κάμπο της Λάρισας, στο οποίο από ότι φαίνεται δεν κατοικούν μόνο οι «άρχοντες του κάμπου» αλλά και οι «άρχοντες της φοροδιαφυγής».
Στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο Κιλελέρ καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείο Οικονομικών, οι έχοντες εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ τον χρόνο από αγροτικές επιχειρήσεις, είναι μόλις 40 άτομα σε όλη την Ελλάδα.
Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα δηλώνουν εισοδήματα από αγροτικές επιχειρήσεις με μέσο ετήσιο εισόδημα 1.578 ευρώ, ήτοι 132 ευρώ τον μήνα!
Σύμφωνα με «Τα Νέα» το γεγονός αυτό δείχνει το όργιο φοροδιαφυγής που γίνεται στην Ελλάδα  καθώς ο νόμος δεν υποχρεώνει τους αγρότες να κρατούν βιβλία.
Η φορολόγηση τους προκύπτει τεκμαρτά, μέσα από μια δαιδαλώδη νομοθεσία και «σύνθετες» διαδικασίες εξωλογιστικού προσδιορισμού του εισοδήματός τους βάσει εγκυκλίων που εκδίδονται κάθε χρόνο.

2 σχόλια:

  1. Γραφετε παπαργιές.
    Ειμαι δημοτης του Δημου Κιλελερ που εχει έδρα την Νίκαια. Στην Νικαια (6-8 χμ εξω απ τη Λαρισα) υπαρχουν γυρω στις 30 πισινες σε αντιστοιχες υπερπολυτελεις βιλες (δειτε στο google earth). Στις εν λογω βιλες μενει η "οικονομικη αριστοκρατια" (μεγαλογιατροι, μεγαλοβιομηχανοι, μεγαλοδικηγοροι, και οτι αλλο μεγαλό υπάρχει). Η Νικαια ειναι οτι το Κεφαλαρι για την Αθηνα. Αν δεν εχεις βιλα και πισινα στη Νικαια δεν εισαι τίποτα. Το θεμα ειναι οτι δεν προλαβαν ολοι οι Big της λαρισας να κανουν εκειθεν βιλα (η πισινα ειναι το λιγοτερο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε μαγκες τα Νεα καναν την παπαργια (με δόλο η ηλιθιοτητΑ) του αιωνα. Το χωργιο ειναι η πρωτεβουσα του Δημου Κιλελερ (Νικαια Λαρισας) όπου μένει η πλουτοκρατια της Λάρισας (βιομηχανοι, γιατροι, δικηγοροι, εμποροι, αξιωματικοι ΝΑΤΟ)

    Ειναι δειγμα να μην πω τιποτα. Στο Κιλελερ που ειναι ενα απ τα 50 χωργια του Δήμου δεν εχει ουτε μπάρα για τα βατραχια. Ψαχτε στο google earth.

    ΑπάντησηΔιαγραφή