Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Camping ή Glamping; (ΦΩΤΟ)

Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Σίγουρα ξέρεται όλοι τι είναι το camping αλλά θα σας φαίνεται άγνωστη η λέξη glamping! Ε, λοιπόν είναι η νέα τάση που έχει κερδίσει πολλούς παραθεριστές του εξωτερικού...

Οι περισσότεροι εντυπωσιάζονται με την ιδέα του camping γιατί οι διακοπές είναι φτηνότερες και η ιδέα του να βρίσκεσαι κοντά στη θάλασσα ή στο βουνό , δίπλα στο δάσος σε αναζωογονούν παρέχοντας σου άμεση επαφή με τη «μητέρα» φύση.
Υπάρχουν όμως και άνθρωποι οι οποίοι αρέσκονται στην επαφή με την φύση αλλά αποφεύγουν να βρεθούν σε ένα camping γιατί σκέφτονται τα κουνούπια που θα βολτάρουν όλο το βράδυ στην σκηνή, την ζέστη που θα γίνεται αφόρητη το μεσημέρι, θέλουν να αποφύγουν τους πόνους στη μέση από τον ύπνο στο πάτωμα, αναπολούν την ντουζιέρα τους για ένα χλιαρό μπάνιο και τέλος αναζητούν ηλεκτρικό ρεύμα για τις συσκευές τους.
Γι αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους δημιουργήθηκε το glamping! Η ολοκαίνουργια αυτή τάση που ονομάζεται  glamping, δεν είναι τίποτα άλλο από οικολογικά καταλύματα, που θυμίζουν θολωτές σκηνές (το ύψος των οποίων φτάνει τα 7,5 μέτρα), που διαθέτουν όλες τις ανέσεις: ηλεκτρικό ρεύμα, αυτονομία νερού και σύστημα θέρμανσης, πλήρη επίπλωση και όλα τα απαραίτητα σκεύη, ενώ καθένα από αυτά μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι 6 άτομα, προσφέροντας μια glamourus διαμονή μέσα σε ένα –κατά τα άλλα–  κλασικό camping.
Αν ενδιαφέρεστε  να δοκιμάστε αυτές τις διακοπές πρέπει να γνωρίζετε ότι τέτοιου είδους καταλύματα υπάρχουν σε πολλές χώρες  των πέντε ηπείρων! Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι όμως για τις τιμές καθώς στα περισσότερα συγκροτήματα είναι τσουχτερές!
Δείτε φωτογραφίες για να καταλάβετε για τι ακριβώς μιλάμε:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου