Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Κωλυσιεργεί ο Γιώργος

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ "ΒΕΖΥΡΗΣ" ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Στις 28 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας είχε γίνει δέκτης ύβρεων και λιντσαρίσματος από αγανακτισμένους πολίτες που παρακολουθούσαν μαζί του την παρέλαση. Ο κ. Παπούλιας δεν είχε καταλάβει το λόγο που τον έβρισαν. Ο κόσμος ήθελε να πει στον ΠτΔ να δρομολογήσει την παραίτησή του για να αναγκάσει τον Γιώργο Παπανδρέου να πάει σε εκλογές...


Από ότι φάνηκε, ο κ. Παπανδρέου μετά από λίγες ημέρες θα έριχνε την "βόμβα" του δημοψηφίσματος και θα ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης, αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο θα του ζητούσαν να παραιτηθεί για να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις προκειμένου να συγκροτηθεί μεταβατική κυβέρνηση.

Αφού κάμφθηκαν και οι όποιες αντιρρήσεις του προέδρους της ΝΔ, Σαμαράς και Παπανδρέου συναντήθηκαν μέσα στο σαββατοκύριακο για να αποφασίσουν για τα μέλη της νέας κυβέρνησης. Όμως με την αμετάκλητη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την ανεύθυνη στάση του κ. Παπανδρέου, η Ελλάδα θα έμενε επί 4 ημέρες χωρίς κυβέρνηση, ουσιαστικά, καίγοντας όσα ονόματα έπεσαν στο τραπέζι και αποφασίζοντας να βάλει, όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες, τον "αντικειμενικό" Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

Έπειτα από τόσες ημέρες αναρωτιέται κανείς αν διυλίζουν τον κώνωπα τα δυο κόμματα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τους βάζει πριν λίγο ώρα "χέρι" για να καταλήξουν. Όμως από ότι φαίνεται ο Γιώργος θέλει να έχει κάποιον του χεριού του στη θέση του πρωθυπουργού. Και αυτός είναι ο λόγος που κολλάνε οι συζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου