Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

H λειτουργία των θεσμών και η ενότητα της κοινωνίας...

ΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
άρθρο του ΚΩΣΤΑ ΑΣΚΟΥΝΗ
Προέδρου της ΚΕΔΕ

Απ’ αφορμή τα γεγονότα, τα οποία σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη βίαιη διακοπή των παρελάσεων με την ευκαιρία της 71ης επετείου του «ΟΧΙ» σε άλλες πόλεις της χώρας επιθυμώ να διατυπώσω τις ακόλουθες θέσεις :

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο υψηλότερος θεσμός του κράτους, ο οποίος συμβολίζει και αντιπροσωπεύει την ενότητα του έθνους και του λαού μας. Κάθε προσβολή σε βάρος του συνιστά ενέργεια που θίγει αυτή τη θεμελιώδη αρχή του πολιτεύματος και αποσκοπεί να διαιρέσει το έθνος μας και την κοινωνία, εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες. Αυτή η διαπίστωση ισχύει κατεξοχήν για τον κ. Κάρολο Παπούλια, η πολιτική διαδρομή του οποίου εκκινεί ακριβώς από τη συμμετοχή του στον Αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον του φασισμού και του ναζισμού.

2. Οι καθιερωμένες εκδηλώσεις προς τιμήν των επετείων του «ΟΧΙ», όπως και των επετείων της Εθνικής Ανεξαρτησίας, οργανώνονται για να εκφράσουν, τη συλλογική μνήμη και τη συλλογική συνείδηση της κοινωνίας για τα μεγάλα γεγονότα της ιστορικής διαδρομής της πατρίδας μας.
Αυτή η διαδρομή και αυτά τα μεγάλα γεγονότα ανήκουν σε όλους τους Έλληνες και αποτελούν το συνδετικό ιστό ενός Έθνους, ενός Λαού. Κάθε ενέργεια που εμποδίζει την ελεύθερη έκφραση των συλλογικών αξίων του λαού μας είναι μια αντιδημοκρατική πράξη που προσβάλλει την ιστορική μνήμη και τις θυσίες του. Διχάζει επικίνδυνα την κοινωνία, απειλεί να καταλύσει την εθνική συνοχή και να εκτρέψει την δημόσια ζωή και το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, στην ανεξέλεγκτη βία και σε καταστάσεις αυτοδικίας. Αυτές οι ενέργειες εξυπηρετούν μόνο τους αντιπάλους των εργαζομένων και της χώρας.

3. Στις παρούσες δύσκολες περιστάσεις η ΚΕΔΕ, κατανοεί και συμμερίζεται βαθιά την αγωνία κάθε ανθρώπου για το μέλλον της χώρας, την οικογενειακή και ατομική του θέση , υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης. Είναι αλληλέγγυα με τους περισσότερο αδύναμους.
Ταυτόχρονα, θεωρεί ότι οι μεγάλες θυσίες, στις οποίες υποβάλλονται οι πολίτες , αποτελούν τον παράγοντα που επιβάλλει την πιο μεγάλη κινητοποίηση για την συντεταγμένη λειτουργία των θεσμών και την ενότητα της κοινωνίας. Σκοπιμότητες, από οπουδήποτε και αν προέρχονται , οι οποίες αντιτίθενται σε αυτήν τη ανάγκη , στρέφονται σε βάρος των συμφερόντων του λαού μας

2 σχόλια:

  1. Eπιτελους μια ψύχραιμη ματιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προεδρε καλο κειμενο αλλα η δουλεια που πρεπει να γινει ειναι μεσα στην κοινωνια μεσα στα σχολεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή