Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Επισπεύδει την φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία η κυβέρνηση

ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ 60-100 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ
(αναδημοσίευση από το paraskhnio.gr)
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η ελληνική κυβέρνηση, αναμένεται να κινήσει τις διαδικασίες για την απόδοση εσόδων από τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία...


Σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων. Επιδίωξη, από την πλευρά της χώρας μας, είναι να επιβάλλεται φόρος στους τόκους των καταθέσεων, ο οποίος θα αποδίδεται στο ελληνικό δημόσιο με παράλληλη διατήρηση της ανωνυμίας των καταθετών. Από το Υπουργείο Οικονομικών αφήνουν να διαρρεύσει ότι το ύψος των καταθέσεων προσδιορίζεται από 60-100 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης ανέφερε στο ΣΚΑΊ πως θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για καταθέτες που προσανατολίζονται στο να επενδύσουν στην Ελλάδα. «Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να απαλλάξει από ποινές και πρόστιμα όσους έχουν καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες, τις οποίες θέλουν να επενδύοσυν στην Ελλάδα. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά 70- 80 δις ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου