ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΦΟΡΟ ΣΤΑ… ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ ΛΙΠΗ
Εντάξει δεν πιστεύουμε ότι Ευάγγελος Βενιζέλος θα σκεφτεί να βάλει ποτέ τέτοιο φόρο, καθώς εάν κρίνουμε από τον όγκο του -και αυτή τη φορά δεν αναφερόμαστε στον πολιτικό- θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο Δανός υπουργός Οικονομικών όμως είναι από σήμερα ο… εμπνευστής του ειδικού φόρου στα κορεσμένα λίπη που καταναλώνουν οι πολίτες, π.χ. πίτσες, παχιά κρέατα, γαλακτομικά πλούσια σε λιπαρά κ.ά.
Ο νέος φόρος, που θεωρείται ως μέτρο για την καταπολέμηση της κατανάλωσης λίπους, προβλέπει την επιβολή φόρου 16 κορωνών (2,15 ευρώ) ανά χιλιόγραμμο για τα κορεσμένα λίπη. Αυτό θα ισχύει για όλα τα προϊόντα που περιέχουν κορεσμένα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των προ-μαγειρευμένων φαγητών. Όπως, πάντως, δήλωσε μια εκπρόσωπος της Δανικής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών: «Αμφιβάλλω αν αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία, είναι απλά ένας συμπληρωματικός φόρος». Ελπίζουμε ο υπουργός Οικονομικών να μη… ζηλέψει τον Δανό ομόλογο του και σκεφτεί τίποτα απίθανους φόρους, έτσι για να του την «βγει»…
Εντάξει δεν πιστεύουμε ότι Ευάγγελος Βενιζέλος θα σκεφτεί να βάλει ποτέ τέτοιο φόρο, καθώς εάν κρίνουμε από τον όγκο του -και αυτή τη φορά δεν αναφερόμαστε στον πολιτικό- θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο Δανός υπουργός Οικονομικών όμως είναι από σήμερα ο… εμπνευστής του ειδικού φόρου στα κορεσμένα λίπη που καταναλώνουν οι πολίτες, π.χ. πίτσες, παχιά κρέατα, γαλακτομικά πλούσια σε λιπαρά κ.ά.
Ο νέος φόρος, που θεωρείται ως μέτρο για την καταπολέμηση της κατανάλωσης λίπους, προβλέπει την επιβολή φόρου 16 κορωνών (2,15 ευρώ) ανά χιλιόγραμμο για τα κορεσμένα λίπη. Αυτό θα ισχύει για όλα τα προϊόντα που περιέχουν κορεσμένα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των προ-μαγειρευμένων φαγητών. Όπως, πάντως, δήλωσε μια εκπρόσωπος της Δανικής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών: «Αμφιβάλλω αν αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία, είναι απλά ένας συμπληρωματικός φόρος». Ελπίζουμε ο υπουργός Οικονομικών να μη… ζηλέψει τον Δανό ομόλογο του και σκεφτεί τίποτα απίθανους φόρους, έτσι για να του την «βγει»…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου