Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μετωπική κυβέρνησης-εργαζομένων για τα σκουπίδια μετά την απόφαση να ανατεθεί η αποκομιδή σε ιδιώτες!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ!
(αναδημοσίευση από το paraskhnio.gr)
Στα άκρα οδηγείται η κόντρα κυβέρνησης και εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά την απόφαση της κυβέρνηση να αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες, αλλά και να μην καταβληθεί μισθός σε όσους συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στις καταλήψεις ή παρεμποδίζουν την αποκομιδή!...

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης αφού χρειάστηκε να αναβληθεί δύο φορές η συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματίσει λόγο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ζητήθηκε η συνεργασία της αστυνομίας για να ανοίξουν άμεσα οι ΧΥΤΑ στη Φυλή Αττικής και τη Μαυροράχη Θεσσαλονίκης, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι σε όσους δήμους υπάρχουν καταλήψεις δεν πρόκειται να πληρωθούν για τις ημέρες που διαρκούν οι κινητοποιήσεις!

Μάλιστα, ο κ. Καστανίδης έκανε ένα βήμα παραπέρα και ενημέρωσε πως αν δεν ομαλοποιηθεί αμέσως η κατάσταση, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει όλο το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των ΟΤΑ.

Να σημειωθεί, πως οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν και συγκεντρώθηκαν στον ΧΥΤΑ Φυλής, προκειμένου να ενισχύσουν τα μέτρα περιφρούρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου