Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

E-gov… το συντομότερο ανέκδοτο Παπανδρέου

Προσωπικό κόλαφο για τον Παπανδρέου αποτελούν τα στοιχεία της Ε.Ε. για την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» καθώς η χώρα μας κατατάσσεται στην τελευταία θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών στο e government...

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Παπανικολάου, η Ελλάδα παρουσιάζει τη χαμηλότερη διάθεση διαδικτυακών υπηρεσιών για τους πολίτες στην Ε.Ε. των 27 (37,5% έναντι 84% του ευρωπαϊκού μέσου όρου).

Μάλιστα, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Νέλι Κρουζ, σημείωσε πως μόλις το 13,4% των Ελλήνων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για συναλλαγές με τις δημόσιες αρχές, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανέρχεται στο 41%.

Εξάλλου, είναι εντυπωσιακό ότι όσον αφορά στις γενικές επιδόσεις στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης χώρες που το 2009 σημείωναν χαμηλότερες επιδόσεις από την χώρα μας, όπως η Βουλγαρία και η Λετονία, σήμερα έχουν κατά πολύ ξεπεράσει τα ελληνικά ποσοστά!

Και να σκεφτεί κανείς ότι η «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» μαζί με το «λεφτά υπάρχουν» αποτελούσαν τις δύο βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Παπανδρέου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου