Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Σε τρεις δημοσκοπήσεις μπροστά ο Σαμαράς, εν όψει ΔΕΘ

Σημαντικό προβάδισμα της τάξεως των 5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου σε δύο δημοσκοπήσεις του κυριακάτικου τύπου - MRB για τη Real News και ALCO για το Πρώτο Θέμα αντίστοιχα -, ενώ η δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Bήμα της Κυριακής, σημειώνει οριακή υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της κυβέρνησης κατά 0,6%...



Αναλυτικά, στη μέτρηση της MRB η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ξεπερνάει το 5% με τη ΝΔ να συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη του 23,7% των ερωτηθέντων, και το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει μόλις 18,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ως ποσοστό σημειώνει ανησυχητική άνοδο με το 24,9% να μην προσδιορίζει τις προθέσεις του.



Περαιτέρω, η ALCO καταγράφει αντίστοιχο άνοιγμα της ψαλίδας - κατά 4,1% - υπέρ της Νέας Δημοκρατίας η οποία ως ποσοστό αγγίζει το 22,4%, ενώ το κυβερνών κόμμα βρίσκεται αρκετά πίσω με 17,4%. Με αναγωγή δε επί των εγκύρων η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων εκτοξεύεται στο 6,4%.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το 55% των ερωτηθέντων στης έρευνας διαφωνεί με τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας πριν από τις εκλογές, ενώ το 67% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών. Δραματική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι το 76% δηλώνει ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους φόρους και τις έκτακτες εισφορές.

Επιπλέον, το συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων - 78% - περιμένουν από τον πρωθυπουργό να εξαγγείλει στη ΔΕΘ μείωση της φορολογίας, ή να δεσμευτεί ξεκάθαρα ότι δεν επιβληθούν νέα φορολογικά μέτρα (το 66%).



Τέλος, η δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research αναδεικνύει επίσης ότι το 56,2% επιθυμεί να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία, ενώ το 41,9% πιστεύει ότι η χώρα έχει ανάγκη σήμερα μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

Έξι στους δέκα κρίνουν θετικά τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ ενώ το 68,1% προκρίνει ως αναγκαία την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Το 76% θεωρεί δε ότι το ενιαίο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί σε όλο τον δημόσιο τομέα χωρίς καμία εξαίρεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου