Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Δύο «καρότα» για τους ταξιτζήδες

Εισηγήσεις για καταβολή αποζημίωσης σε ιδιοκτήτες ταξί που αγόρασαν άδεια στη «μαύρη αγορά» καθώς και δωρεάν παραχώρηση μισής άδειας σε όσους διαθέτουν άλλη μισή, δέχεται ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης, προκειμένου να «απαλύνει» τις αντιδράσεις στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των ταξί... 

Όπως γράφει σήμερα το BHMA, το πρώτο «καρότο» προς τους ιδιοκτήτες ταξί θα είναι η παροχή φορολογικής προστασίας των ιδιοκτητών ταξί, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή προστίμου στους πωλητές της άδειας, δηλαδή στους «μαντράδες», που δεν δήλωσαν τα ποσά της αγοραπωλησίας.

Πρακτικά, εάν γίνει δεκτή αυτή η εισήγηση από τον Γιάννη Ραγκούση, θα ισοδυναμεί με πόλεμο κατά των μαντράδων.

Το δεύτερο «καρότο» προς τους ιδιοκτήτες ταξί, αλλά και στους οδηγούς, είναι η δωρεάν παραχώρηση μισής άδειας σε όσους διαθέτουν μισή άδεια, αλλά και στους οδηγούς που δεν διαθέτουν καθόλου άδεια.

Εξετάζεται επίσης η πλήρης απελευθέρωση να αφορά δήμους άνω των 70.000 κατοίκων, αφού για τους δήμους που έχουν κάτω από 70.000 κατοίκους, θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις.

Το βέβαιο είναι ότι στο εξής οι άδειες ταξί θα είναι αμεταβίβαστες, προσωποπαγείς και θα έχουν «ημερομηνία λήξης». Αυτό σημαίνει ότι κάθε άδεια ταξί θα έχει ισχύ για 3 με 5 χρόνια και μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος είτε θα επιστρέφεται στο κράτος είτε θα ανανεώνεται με προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, αλλά και με εκ νέου καταβολή παραβόλου για κάθε όχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου