Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ω πατάτα πατάτα πατάτα πατάτα...

Τέσσερις διευκρινιστικές δηλώσεις χρειάστηκε το υπουργείο Οικονομικών για να αποφασίσει πως η αναδρομική ισχύ των αποδείξεων θα τεθεί σε εφαρμογή το 2013...


Για τα φετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2012 δεν θα υπάρξει αλλαγή. Το ποσοστό των αποδείξεων ως προς το δηλωθέν εισόδημα θα παραμείνει 25%, με ανώτατο όριο τα 15.000 ευρώ. Για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2012 και θα δηλωθούν από τους φορολογούμενους το 2013 θα ισχύσουν οι αλλαγές στο ποσοστό των αποδείξεων επί του διαθέσιμου εισοδήματος που θα πρέπει να υποβάλλονται στην Εφορία.

Επίσης, "ανακάλυψαν την Αμερική" σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία, αφού είδαν πως υπάρχει συνταγματικό πρόβλημα και αυτό επειδή δεν μπορούν να διώξουν το 1/10ο από τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν οργανικές θέσεις, επειδή είναι πάρα πολλοί.

Ακόμα, συζητείται το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και η κατάργηση θέσεων που θα δείξει την πόρτα της εξόδου σε μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα πρέπει να αποζημιωθούν, βέβαια, ενώ στο δημόσιο ταμείο δεν υπάρχει... ευρώ.

Η κυβέρνηση έχει και ένα ακόμα εμπόδιο στην εξεύρεση λύσεων. Οι λίστες που ζήτησε από τους 151 δημόσιους φορείς και οργανισμούς είτε είναι ανακριβείς, είτε δεν έχουν αποσταλεί καν.

Το γεγονός ότι το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας έχει προαναγγελθεί εδώ και 3 μήνες από το Μεσοπρόθεσμο και δεν έχει βρεθεί ακόμα τρόπος εφαρμογής του, δείχνει την προχειρότητα και την επιπολαιότητα της κυβέρνησης στα μέτρα που ανακοινώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου