Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Πάγκαλος, το γκιουβέτσι, οι τούρτες και ο Βενιζέλος

Ένα μακρύ κατάλογο κράταγε στα χέρια του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου... 

Στον κατάλογο ήταν καταγεγραμμένοι όλοι όσοι έχουν επιδοτηθεί από τον δημόσιο κορβανά.Οργανισμοί και σύλλογοι. Μεταξύ αυτών και ένας σύλλογος της περιοχής του Λαγονησίου, με αντικείμενο τη βοήθεια ορφανών παιδιών.

Κάποια στιγμή, του ζήτησε τον κατάλογο ο Θόδωρος Πάγκαλος και άρχισε να τον διαβάζει. Το μάτι του έπεσε σε ένα σύλλογο από το Λαγονήσι- εκλογική του περιφέρεια και γυναικοχώρι βλέπετε.

Αυτούς τους ξέρω- είπε στον Βενιζέλο και πρόσθεσε: «πολλές Κυριακές, κάνω ένα ταψί γκιουβέτσι και τους το πάω»!
Γκιουβέτσι;- ρώτησε με έκπληξη ο Βενιζέλος.

Κυριακές είναι, ορφανά παιδιά φροντίζουν, κάνουμε ένα μεγάλο ταψί, μια λαμαρίνα, γκιουβέτσι και το πάω- απάντησε ο Πάγκαλος χωρίς να αποκαλύψει αν τσιμπάει και ο ίδιος καμιά πετσούλα...

Ο Βενιζέλος και όσοι άκουγαν το διάλογο άρχισαν να χαμογελούν και ο Πάγκαλος συνέχισε:
«Μου στέλνουν κάτι τούρτες σαν ανταπόδοση, αλλά τις γυρίζω πίσω! Όχι ότι δεν θέλω να τις φάω, αλλά εσύ Βαγγέλη καταλαβαίνεις γιατί δεν τις τρώω...»
Όλοι κατάλαβαν ότι η... κατανόηση του Βενιζέλου, δεν οφειλόταν πουθενά αλλού παρά στα... εξίσου βαρέα κυβικά του και άρχισαν να γελούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου