Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Στο σκαμνί 29 άτομα για τα υποβρύχια

29 άτομα θα ζεστάνουν στο σκαμνί αφού τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για οκτώ κακουργηματικές πράξεις και διατάχθηκε απαγόρευση εξόδου τους από τη χώρα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατόπιν εντολής του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη...

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Πόπη Παπανδρέου άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος πρώην υψηλόβαθμων παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συνδικαλιστών, ιδιωτών και εμπλεκομένων στελεχών της αρμόδιας διεύθυνσης εξοπλισμών του υπουργείου, μετά από έρευνα που διενήργησε η ίδια για τα τέσσερα γερμανικά υποβρύχια.

Από την εισαγγελία δεν έχει εκδοθεί η αναγκαία διάταξη δημοσίευσης, προκειμένου να ανακοινωθούν τα ονόματα τους.

Οι διώξεις αφορούν ενεργητική δωροδοκία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, απλή συνέργεια στη δωροδοκία, παθητική δωροδοκία σε βάρος του δημοσίου, απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα άμεση συνέργεια σε απιστία σε βάρος του δημοσίου, απλή συνέργεια σε παθητική δωροδοκία και απλή συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία.

Στο αρχείο μπήκαν αναφορές για 9 άτομα για τους οποίους κρίθηκε ότι συμμετείχαν μεν στις αποφάσεις, αλλά δεν είχαν διαδικαστικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου