Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

1ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αθήνα

του Αδάμ Αδαμόπουλου
Συνεχίζεται έως τις 18 Σεπτεμβρίου το 1ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με διάφορες εκδηλώσεις... 

Μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιείται προβολή ταινιών με θέμα την τραγωδία ή κινηματογραφημένες παραστάσεις σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Τμήμα Θεάτρου Πανεπιστημίου Αθηνών. Προβάλλονται ταινίες όπως «Αγαμέμνων» του Peter Stein, «Βάκχες» του Klaus Michael Grueber, «Ηλέκτρα»| του Antoine Vitez, «Μήδεια» του Yuko Ninagawa, «Ορεστεία» του Michael Talheimer, «Αχαρνής» του Καρόλου Κουν, «Αντιγόνη» του Γιώργου Τζαβέλλα, «Φαίδρα» του Jules Dassin, «Κραυγή γυναικών» του Jules Dassin, «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη, «Σημειώσεις για μια Αφρικανική Ορέστεια» του Pier Paolo Pasolini, «Για την Ηλέκτρα» του Miklos Jancso, «Μήδεια» του Lars von Trier, «Τα κορίτσια» της Mae Zetterling. 

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Αττικού Άλσους, η θεατρική παράσταση «Πέρσες» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη από την Εταιρεία Πολιτισμού «anagnosis». 

Από την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου έως Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων Έκθεση Προσωπείων του Θάνου Βόβολη. 

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Αττικού Άλσους, μουσική παράσταση με την Αλίκη Καγιαλόγλου. 

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Αττικού Άλσους, θεατρική παράσταση «Ηρακλής» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού από το Εθνικό Θέατρο. 

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο Δήμου Αθηναίων Παραστάσεις από μαθητικούς θιάσους. 

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο Δήμου Αθηναίων σεμινάριο και συζήτηση με τους μαθητές σε συνεργασία με το πανελλήνιο δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση. Την Κυριακή 11 και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Αττικού Άλσους, θεατρική παράσταση «Κρήτες» σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζαμπουλάκη με προσωπεία του Θάνου Βόβολη από την ομάδα «deviant GaZe». 

Την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Αττικού Άλσους, θεατρική παράσταση «Επτά επί Θήβας» σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά από τη θεατρική ομάδα «Projector». 

Την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου «Ιερά οδός 2» από την Ιωάννα Ρεμεδιάκη. 

Μια θεατρική ξενάγηση στη διαδρομή από Αγίων Ασωμάτων – Θερμοπυλών, αριστερά Πειραιώς, λήξη στην Ιερά Οδό και Πειραιώς.

Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων - Αμφιθέατρο Αντώνη Τρίτση, συμπόσιο θεωρητικού προβληματισμού. Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται το πρωί και το απόγευμα σε συνεργασία με το Τμήμα Θεάτρου Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών, θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά από το Εθνικό Θέατρο. 

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Αττικού Άλσους, θεατρική παράσταση «Πέρσες» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη από την Εταιρεία Πολιτισμού «anagnosis». Έως 18 Σεπτεμβρίου 2011, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, το Θέατρο Αττικού Άλσους, το Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων και τον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων.

«Θα έρθει η μέρα και για μας» του Ρομάν Γαβρά, (Notre jour viendra, 2009)

Τι κάνεις όταν είσαι ένας κοκκινομάλλης έφηβος, που δεν έχεις κανένα πραγματικό φίλο εκτός από τον ψυχίατρό σου; Όταν όλοι σε μισούν, ιδιαίτερα η οικογένειά σου; Όταν οι συμμαθητές σου σε κοροϊδεύουν και σε κακομεταχειρίζονται; Αναζητώντας στη ζωή του απαντήσεις, ο πρωταγωνιστής ξοδεύει όλα του τα λεφτά στην αγορά ενός γρήγορου αυτοκινήτου και μιας στιλάτης γκαρνταρόμπας, παίρνει μαζί τον εξίσου μη δημοφιλή κολλητό του και ξεκινάει για τη χώρα των κοκκινομάλληδων, την Ιρλανδία. Μόνο που το ταξίδι του κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ένα ξέσπασμα μίσους, βίας και αυτοκαταστροφής. Από τον Ρομάν Γαβρά με τους Βενσάν Κασέλ και Ολιβιέ Μπαρτελεμί.

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, Animasyros

Ξεκινάει στις 15 Σεπτεμβρίου το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, Animasyros. Η πρωτότυπη «γιορτή» πραγματοποιείται στην Ερμούπολη της Σύρου και θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτέμβρη. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προβάλλονται ταινίες animation κάθε είδους από πολλές διαφορετικές «σχολές». Επίσης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται το φόρουμ των επαγγελματιών δημιουργών κινουμένων σχεδίων: μια συνάντηση δικτύωσης, συνεργασίας, παρουσιάσεων και σεμιναρίων με τη συμμετοχή εκπροσώπων διεθνών οργανισμών. Επιπλέον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για τη δημιουργία ταινιών animation, οι οποίες θα προβληθούν τις συγκεκριμένες ημέρες. Στις προβολές συμπεριλαμβάνονται επίσης αφιερώματα σε άλλα διεθνή φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων (Hiroshima Int'l Animation Festival, Anima Brussels Int'l Animation Festival, Anim'est Int'l Animation Festival, Be There! Festival). Το φεστιβάλ της Σύρου είναι μια πρωτοβουλία της Πλατφόρμας - Εταιρείας Αστικού Πολιτισμού και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ερμούπολης. Από 15 έως 18 Σεπτεμβρίου 2011, στην Ερμούπολη της Σύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου