Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τέλος στο μπάχαλο με τα τραπεζοκαθίσματα της Αριστοτέλους

Περισσότερο ελεύθερο χώρο υπόσχεται ο Γ. Μπουτάρης
Λιγότερα τραπεζοκαθίσματα, περισσότερος ελεύθερος χώρος στην πλατεία Αριστοτέλους... Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σε μία προσπάθεια να μπει «τάξη» στο κέντρο της πόλης, αναφορικά με την άναρχη κατάσταση που επικρατεί έως σήμερα με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, και στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων...

Το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, η Αριστοτέλους θα πρέπει να μετατραπεί στην ομορφότερη πλατεία.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε ομόφωνα στα τέλη Ιουνίου την οριοθέτηση του κοινόχρηστου χώρου προς διάθεση τραπεζοκαθισμάτων, με τη σύμφωνη γνώμη της Εφορίας Νεοτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η άμεση εφαρμογή της απόφασης αποσκοπεί στην ανάδειξη της ιστορικής φυσιογνωμίας του χώρου, την αποτροπή των αυθαίρετων καταλήψεων και την ισομερή κατανομή του κοινόχρηστου χώρου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με γνώμονα την προστασία των διατηρητέων κτιρίων και την ελεύθερη κυκλοφορία των πεζών στις στοές και στην πλατεία.

Η πλατεία Αριστοτέλους αποτελεί χαρακτηρισμένο ιστορικό τόπο, βάσει απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού από το 2000. Με την ίδια απόφαση χαρακτηρίστηκαν ως έργα τέχνης τα μέτωπα (όψεις) των 12 κτιρίων της πλατείας, ενώ τα κτίρια εκατέρωθεν της πλατείας έχουν επίσης χαρακτηριστεί ως διατηρητέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου