Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αποκάλυψη: Έτοιμος να τα βροντήξει και να παραιτηθεί ήταν ο Ραγκούσης - Σε βαρύ κλίμα το υπουργικό

- Παραλίγο και δεύτερη παραίτηση μέσα σε δύο εβδομάδες, μετά τον Παμπούκη
- Σε νευρική κρίση η κυβέρνηση, πότε θα παρέμβει ο πρωθυπουργός;
- Η αγορά δεν παίζει: Ξεπέρασε το -4% η πτώση στο Χρηματιστήριο
- Κατά τα άλλα κρίσιμα νομοσχέδια εξετάζει το υπουργικό (δημοψηφίσματα, ΕΣΥ, "δωρεάν" γη σε ανέργους) ...

Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στον απόηχο της κόντρας Ραγκούση – Ρέππα, την απόφαση των εστιατόρων για “στάση πληρωμών” και με “μπάστακα” την αμείλικτη τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit παραλίγο να σημειωθεί νέα παραίτηση στην κυβέρνηση, καθώς μετά την ανακοίνωση Ρέππα που άδειασε τον διάδοχό του στο υπουργείο, ο κ. Ραγκούσης φαινόταν αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα αν δεν είχε πολιτική κάλυψη από το Μαξίμου.

Ήταν η παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι το κυβερνητικό έργο για το άνοιγμα των επαγγελμάτων που ξεκίνησε επί Ρέππα συνεχίζεται από τον Γιάννη Ραγκούση, που καθησύχασε τα πνεύματα. Ωστόσο η κόντρα μεταξύ των δύο υπουργών που τις τελευταίες ημέρες κορυφώθηκε εξελίσσεται εδώ και μήνες με αφορμή την απελευθέρωση και προκαλεί τριγμούς.

Ερώτημα παραμένει πότε θα παρέμβει ο πρωθυπουργός, καθώς ενώ αναζητείται συναίνεση από την αντιπολίτευση, αυτή δεν υπάρχει ούτε μεταξύ των υπουργών. "Φρέσκο" είναι το πλήγμα με την παραίτηση Παμπούκη μετά την διαφωνία του για το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ως προς το νομοθετικό έργο, έξι σημαντικά νομοσχέδια θα συζητηθούν εκ των οποίων αυτό του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, για ενοικίαση γης έναντι πενιχρού αντιτίμου σε νέους αγρότες αλλά και ανέργους χωρίς αγροτική προϋπηρεσία.

Επίσης θα συζητηθεί νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα που θα φέρει ο Χ. Καστανίδης και νομοσχέιο για τη βία στα γήπεδα από τον Π. Γερουλάνο.

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης θα ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο θέμα της Λιβύης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου