Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

«Δημοψήφισμα εντός του 2011»

Εφόσον ξεπεραστούν τα τεχνικά «κολλήματα» ξεκαθαρίζει ο Γ. Πεταλωτής
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δημοψήφισμα μέσα στο 2011 αφήνει η κυβέρνηση και μάλιστα δια στόματος Γιώργου Πεταλωτή. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ άφησε να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός επεξεργάζεται το ζήτημα του δημοψηφίσματος και μάλιστα βλέπει θετικά το ενδεχόμενο διεξαγωγής μια τέτοιας διαδικασίας, ωστόσο υπάρχουν «τεχνικά» εμπόδια... 

Συγκεκριμένα, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε: «Έχει εκφραστεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ότι εάν υπάρχει δυνατότητα τεχνική θα μπορούσε το 2011 να γίνει δημοψήφισμα».

Είναι πολύ σημαντικό να δούμε το θεσμό των δημοψηφισμάτων, γιατί υπάρχει άμεση ετυμηγορία, σε ό,τι αφορά σε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία τίθενται. Σταματά να υπάρχει αμφισβήτηση, κατά πόσο αποφάσεις τις οποίες παίρνουμε σε όλα τα επίπεδα, πολιτικοί, αξιωματούχοι, είναι πραγματικά έκφραση της βούλησης του λαού», δήλωσε.

Παράλληλα, ο κ. Πεταλωτής αναγνώρισε ότι υπάρχει αγωνία και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την πορεία της χώρας, αλλά όπως πρόσθεσε: «Έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και από τοποθετήσεις, με πολύ σκληρή κριτική για την πολιτική, που ακολουθούμε, διαπιστώνουν ότι είναι αναγκαία αυτή η πολιτική και στο τέλος διατυπώνεται μια εμπιστοσύνη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος πολιτικός φορέας, ο οποίος μπορεί να τραβήξει μπροστά και να βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση».

Τέλος, ο υφυπουργός, ερωτηθείς για τα κλειστά επαγγέλματα, τόνισε: «Η απελευθέρωση θα πρέπει να γίνει ούτως ή άλλως. Η απελευθέρωση θα πρέπει να είναι πραγματική, έτσι ώστε να σταματήσει να υπάρχει - και δεν μιλάμε μόνο για τους ταξιτζήδες, αλλά για όλα τα κλειστά επαγγέλματα - η στρεβλή επαγγελματική ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου