Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ο Συριακός Στρατός έπνιξε στο αίμα την Χάμα

Οι νεκροί από τις επιχειρήσεις του στρατού σε όλη τη Συρία ξεπέρασαν τους εκατό και μόνο στην πόλη Χάμα έχουν καταγραφεί σήμερα 95 θύματα, υποστήριξε ο πρόεδρος της Εθνικής Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αμάρ Κουραμπί...

Σύμφωνα με τον Κουράμπι από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σκοτώθηκαν σήμερα 121 άνθρωποι ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

"Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επίθεση στη Χάμα και άνοιξαν πυρ στους πολίτες, σκοτώνοντας 95", είπε ο Κουραμπί ο οποίος υποστήριξε ότι έχει καταρτίσει έναν κατάλογο όπου μέχρι στιγμής έχει καταγράψει τα ονόματα 62 θυμάτων. Πρόσθεσε ότι "19 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ντέιρ Έζορ, 6 στο Χαράκ και ένας στο Μπουκάμαλ".

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Χάμα, όπου νωρίτερα κάτοικοι ανέφεραν ότι τα ξημερώματα εισέβαλαν άρματα μάχης, το κρατικό πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι δεκάδες ένοπλοι έχουν ανέβει σε στέγες κτιρίων στη Χάμα και "πυροβολούν για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους".

Σύμφωνα με το πρακτορείο "ένοπλες ομάδες" πυρπόλησαν αστυνομικά τμήματα, προκάλεσαν ζημιές σε κρατικά κτίρια και ιδιωτικές περιουσίες, έστησαν οδοφράγματα και καίνε λάστιχα στις εισόδους και στους δρόμους της πόλης. Όπως γράφει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο, οι ομάδες αυτές είναι οπλισμένες με πολυβόλα και αντιαρματικές ρουκέτες.

"Οι μονάδες του στρατού απομακρύνουν τα οδοφράγματα που έστησαν οι ένοπλες οργανώσεις στην είσοδο της πόλης", προσθέτει το SANA.

Να σημειωθεί ότι η Χάμα είναι σύμβολο του αντικαθεστωτικού αγώνα από την εποχή της καταστολής, το 1982, της εξέγερσης του εκτός νόμου κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων εναντίον του τότε προέδρου Χαφέζ αλ-Άσαντ που στοίχισε τη ζωή σε 20.000 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου