Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Η χώρα στο έλεος των ταξιτζήδων - Σε ''πολεμική'' συνέλευση αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους - Μπλόκαραν κρουαζιερόπλοιο με 1600 τουρίστες


-Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη των ιδιοκτητών ταξί στην Αθήνα - Διαβάστε το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων
- Ετοιμάζουν κομφούζιο στο κέντρο και απροειδοποίητους αποκλεισμούς λιμανιών, αεροδρομίων και των Τεμπών
- Παγκόσμια ξεφτίλα - Πάνε για παράσταση διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό στο θέατρο της Επιδαύρου
- Εκατοντάδες τουρίστες πήγαν να δουν την Κνωσσό και τους άφησαν να κάνουν... βόλτα πεζοί στο Ηράκλειο...




Εικόνες ντροπής διαδραματίστηκαν το πρωί στην Κρήτη, όπου ομάδες ιδιοκτητών ταξί απέκλεισαν κρουαζιεροπλοιο με 1600 Αμερικανούς και Ευρωπαίους τουρίστες στο λιμάνι του Ηρακλείου. Οι ταξιτζήδες δεν τους άφησαν να επιβιβαστούν σε πούλμαν για να πάνε στην Κνωσσό και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Τους επέτρεψαν μόνο να μετακινηθούν πεζοί στους δρομους της πόλης.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος της εταιρείας έκανε λόγο για ζημιά που δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υπολογιστεί ωστόσο ήδη οι tour operators ακυρώνουν κρουαζιέρες στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, το κλίμα ήταν πολεμικό στη σύσκεψη των ιδιοκτητών στο Περοκέ που ολοκληρώθηκε γύρω στη μία το μεσημέρι καθώς οι περισσότεροι θέλουν πιο δυναμικές μορφές κινητοποίησης, στα πλαίσια της απεργίας που επισήμως συνεχίζεται. Υπήρξαν ωστόσο και φωνές που θέλουν να λήξει τώρα η απεργία και να περιμένουν τις προτάσεις της κυβέρνησης τον Αύγουστο - και τότε να αποφασίσουν εκ νέου πως θα κινηθούν.

Το πρωί της Δευτέρας στις 10 θα βρεθούν έξω από το υπουργειο Μεταφορών όπου θα επιδιώξουν νέα συνάντηση με τον υπουργοΓιάννη Ραγκούση. Παράλληλα, θα υπάρχουν διάφορες ομάδες με ταξί σε ολόκληρη την Αθήνα που θα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος.

Για σήμερα προγραμματίζουν να κάνουν καταλήψεις σταδιόδια: Ρίου, Πάτρας, Αφιδνών, Κορίνθου και Μαλγάρων. Επιπλέον προγραμματίζουν και αποκλεισμό των Τεμπών. 

Υπάρχει ακόμη η σκέψη από ιδιοκτήτες ταξί της Δυτικής Πελοποννήσου να μεταβούν το απόγευμα στην Επίδαυρο όπου, σύμφωνα με πληροφορίες τους, θα βρίσκεται ο πρωθυπουργόςΓιώργος Παπανδρέου, για να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας και να μοιράσουν φυλλάδια στους τουρίστες. Ανάλογη κίνηση ενημέρωσης των τουριστών θα γίνει και στα Μετέωρα.

Οι πιο σκληροπυρηνικοί είναι οι ιδιοκτήτες των ταξί της Κρήτης, οι οποίοι συνεχίζουν την κατάληψη της Περιφέρειας ενώ προγραμματίζουν αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς κομβικών σημείων του νησιού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κατάληψη λιμανιών και αεροδρομίων του νησιου. Η κινητοποίηση δεν θα έχει μορφή συμβολική αλλά θα έχει διάρκεια - ίσως και επ' αόριστον.

Το νέο στοιχείο ότι τώρα οι κινητοποιήσεις θα γίνονταιαπροειδοποίητα. Οι κατά τόπους οργανώσεις θα συντονίζονται μέσω SMS και μέσα σε λίγο χρόνο θα γίνεται η διαμαρτυρία. Στόχος είναι να υπάρξει ένα είδος "κλεφτοπολέμου" ώστε να αποφύγουν το αυτόφωρο.

Δηλώσεις προέδρου ΣΑΤΑ

Μιλώντας στο Newsit ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι το Συνδικάτο δεν υιοθετεί πρακτικές που δημιουργούν προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο και ότι δεν επιθυμεί επεισόδια. Κατηγόρησε δε τον υπουργό Μεταφορών αλλά και τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων, ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου