Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Να σταματήσει η χρήση χημικών στο κέντρο»

Αιχμές Καμίνη για τη δράση της αστυνομίας
Να αναθεωρήσει η αστυνομία τη χρήση χημικών ζητά ο δήμαρχος Αθηναίων, με αφορμή την πνιγηρή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε χτες στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο μετατράπηκε σε θάλαμο αερίων...

«Η Αθήνα δεν πρέπει να ξαναζήσει μια μέρα σαν τη χθεσινή. Αυτό είναι ευθύνη όλων. Η κατάσταση πολέμου και βίας, οι τραυματισμοί στην πλατεία Συντάγματος μέσα στη μάχη των χημικών αερίων, οι σοβαρές και εκτεταμένες καταστροφές δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στην πόλη. Προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην κοινωνική και οικονομική ζωή και ιδίως στον τουρισμό» τόνισε ο Γ. Καμίνης.

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει την εξαγγελία του 2009 για την απαγόρευση της χρήσης χημικών από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων κάνουν κάθε τι δυνατό για να απομακρύνουν τα επικίνδυνα υλικά από την πλατεία Συντάγματος και τους δρόμους.

Πρόσθεσε, όμως, ότι η δημοτική αρχή, με τα μέσα που διαθέτει, αδυνατεί να επωμιστεί το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών και υπογράμμισε ότι «η πολιτεία πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου