Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Χωρίς Κυβέρνηση μέχρι την Τετάρτη;

statesmen.gr
Σε αντίθεση με την απόπειρα εμπέδωσης μιας εικόνας «έκτακτης ανάγκης», για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, όπου θεωρητικά, δεν έχουμε «χρόνο για χάσιμο», όπως… κουραστικά μας επισημαίνει ο Όλι Ρεν, φαίνεται ότι τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα, η Ελλάδα εισέρχεται στη σφαίρα της ακυβερνησίας...

Σύμφωνα με πρωινές πληροφορίες του πρακτορείου «Reuters», το οποίο επικαλείται ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, η νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει μετά τον σημερινό ανασχηματισμό, θα διεκδικήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, όχι την Κυριακή, όπως διέρρεε χθες το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά το βράδυ της Τρίτης.

Αν συνυπολογίσουμε και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται, μέχρι να αποκτήσουν οι νέοι υπουργοί το δικαίωμα υπογραφής, πόσο μάλλον να μάθουν τα κατατόπια στο νέο τους πόστο, ο χρόνος τρέχει άφθονος, ενώ η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι «χρόνος δεν υπάρχει».

Η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της συζήτησης για την παροχή ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα Κυβέρνηση, ενδεχομένως να υποκρύπτει την τακτική επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου να έχει προηγηθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Αφενός αναμένοντας να έρθουν «καλά νέα» από τις Βρυξέλλες, ως προς την επιδιωκόμενη συμφωνία για την παροχή νέου πακέτου οικονομικής στήριξης προς την Ελλάδα, και αφετέρου για να ασκηθεί… ψυχολογική πίεση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου