Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Το Μεσοπρόθεσμο τροποποιείται πριν καλά - καλά εφαρμοστεί...

parapolitika.gr
Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα άρχισε σιγά - σιγά να ...ξηλώνεται πριν καλά - καλά ψηφισθεί. Κι αυτό γιατί, όπως γίνεται τώρα γνωστό, στη προσπάθεια που έγινε για να πεισθεί ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κ.Αθανασιάδης να μεταπεισθεί και να το ψηφίσει, το υπουργείο Οικονομικών δέχθηκε να κάνει κάποιες «εκπτώσεις»...

Έτσι, όπως γίνεται τώρα γνωστό, απαλείφεται η προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ από το 2011, ενώ υπάρχει η ρητή δέσμευση πως όταν θα έρθει κάποια στιγμή ο καιρός για να εξετασθεί κι αυτή η προοοπτική, τότε θα προηγηθεί εξαντλητικός διάλογος, με άγνωστο προς το παρόν αποτέλεσμα. Σύμφωνα δε με μια άλλη εκδοχή, ακόμη και τότε, το οικονομικό επιτελείο έχει δεσμευτεί ότι θα συζητήσει επί συγκεκριμένης βάσης το όλο θέμα.

Δηλαδή, επί της βάσης της πώλησης κάποιων, συγκεκριμένων, μονάδων της επιχείρησης, υπό ορισμένους εξ αρχής όρους και προϋποθέσεις. Όπερ σημαίνει δηλαδή ότι ως προς αυτό το σημείο τουλάχιστον, οι προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου πάνε περίπατο. Και μένει να φανεί στην πράξη αν υπάρχουν διαφροποιήσεις και σε άλλα σημεία του, στο πλαίσιο των ζυμώσεων που έλαβαν χώρα στο παρασκήνιο, πριν από την ψήφιση του Προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου