Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Την Τρίτη η ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση;

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι στιγμής “μιλάει” για Κυριακή, ανεπίσημα, δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση, ωστόσο το σκηνικό τα τελευταία λεπτά μοιάζει να αλλάζει καθώς το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο κοινοβουλευτική πηγή χωρίς να την κατονομάζει...

Αναφέρει ότι η ψήφος εμπιστοσύνης θα “πάει” για την Τρίτη το βράδυ. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη με την ψηφοφορία.

Αν ισχύσει αυτό η χώρα θα μπει σε μια ιδιότυπη ακυβερνησία η οποία ουσιαστικά ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι.Ακόμη και μετά τον σημερινό ανασχηματισμό το νέο σχήμα ουσιαστικά για να κυβερνήσει θα πρέπει να περιμένει άλλες 6 ημέρες για να πάρει το πράσινο φως της Βουλής.

Από τον ανασχηματισμό, την ανακοίνωση των ονομάτων, ως την πρακτική δουλειά στα υπουργεία θα πρέπει να υπάρξουν και άλλες διαδικασίες.

Αύριο θα πρέπει να ορκιστούν οι νέοι υπουργοί, αλλά και πάλι ακόμη κι αν παραλάβουν τα υπουργεία αμέσως είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να εφαρμόσουν οποιαδήποτε πολιτική από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός συνέδεσε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου με την εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση.

Έτσι είτε ξεκινήσει η συζήτηση Παρασκευή βράδυ και ολοκληρωθεί Κυριακή, είτε ξεκινήσει την Κυριακή και ολοκληρωθεί την Τρίτη το βράδυ, το... καράβι της χώρας θα πηγαίνει χωρίς τιμόνι ουσιαστικά για 4 έως 6 ημέρες.

Όλα αυτά μάλιστα υπό έναν ακόμη όρο. Να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου