Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

500 εκατομμύρια το χρέος των ασφαλιστικών ταμείων στους γιατρούς της Θεσσαλονίκης

Κατάργηση των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) αλλαγές στο τρόπο διοίκησης των νοσοκομείων αλλά και περιορισμό των υπεράριθμων νοσοκομειακών κλινώνπροτείνει η νέα διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ)...

Παράλληλα ο ΙΣΘ ετοιμάζεται να διεκδικήσει δια της νομικής οδού το χρέος των ασφαλιστικών ταμείων προς τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης, το οποίο υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΙΣΘ Θανάσης Εξαδάκτυλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, χαρακτήρισε τις ΥΠΕ ως «ακριβοπληρωμένη γραφειοκρατία» που δεν έχει λόγω ύπαρξης. Παράλληλα τάχθηκε κατά της ύπαρξης διορισμένων διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία και πρότεινε να διοικούνται από ολιγομελές Διοικητικό Συμβούλιο, που θα έχει εποπτικό ρόλο, και διοικητή άτομο προερχόμενο από την ιεραρχία των εργαζομένων.

Τα μέλη της διοίκησης του ΙΣΘ τάχθηκαν υπέρ της συγχώνευσης των νοσοκομείων αλλά με την προϋπόθεση ότι αυτό δεν θα έχει ως συνέπεια την απόλυση γιατρών. Τόνισαν ακόμη ότι στη Θεσσαλονίκη οι νοσοκομειακές κλίνες είναι υπεράριθμες για τον πληθυσμό της πόλης και τάχθηκαν υπέρ του περιορισμού τους.

Ο αντιπρόεδρος του ΙΣΘ Δημήτρης Τσάμης επισήμανε ότι οι γιατροί της Θεσσαλονίκης παραμένουν δύο χρόνια από τον ΟΠΑΔ και ένα χρόνο από το ΤΕΒΕ και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τις αμοιβές τους δια τις δικαστικής οδού.

Εξάλλου η διοίκηση του ΙΣΘ αντιδρώντας στην εγκύκλιο που δεν επιτρέπει τη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων από μη συμβεβλημένους γιατρούς στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ θα προσφύγει εντός των ημερών στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωσή της.

Τέλος η διοίκηση του ΙΣΘ εκφράζει την αντίθεσή της στις διαφημίσεις και στις παροχές ιατρικών υπηρεσιών με εκπτωτικά κουπόνια, τονίζοντας ότι αυτό είναι παράνομο, αντιδεοντολογικό και εξευτελιστικό για τους γιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου