Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΣΥΡΙΖΑ: Δώστε στη δημοσιότητα τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών που ζητούν αναδρομικά

Το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων των πρώην βουλευτών που ζητούν αναδρομικά θέτει σήμερα με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ζητώντας από τον κ. Πετσάλνικο να διατυπώσει επίσημο αίτημα στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να δημοσιοποιηθούν όλα τα ονόματα...

Ανάμεσα στα άλλα στην επιστολή του ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει:

«Η διεκδίκηση αναδρομικών αυξήσεων από βουλευτές με βάση τις αντίστοιχες αυξήσεις που έλαβαν κατά καιρούς οι δικαστικοί, μέσω συνολικά 821 εφέσεων - αγωγών στο Ελεγκτικό Συνέδριο είναι ένα ζήτημα το όποιο σκανδαλίζει την ελληνική κοινή γνώμη.

Η νόμιμη άσκηση του δικαιώματος αυτών που προσέφυγαν δεν τους απαλλάσσει από την ηθική καταδίκη της ενέργειας τους, η οποία προκαλεί και βαίνει σε ευθεία αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Μετά την γραπτή δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη ότι δεν έχει αντίρρηση στην δημοσιοποίηση των ονομάτων αυτών και της δήλωσης του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρη ότι η άρνηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων μπορεί να καμφθεί, με επίσημο αίτημα του Κοινοβουλίου σας ζητώ να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διατυπωθεί επίσημο αίτημα του ελληνικού Κοινοβουλίου προς το Ελεγκτικό Συνέδριο για την δημοσιοποίηση των ονομάτων των βουλευτών».

Επιστολή όμως ο κ. Παπαδημούλης έστειλε και στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, με την οποία ζητεί να μάθει εάν σκοπεύει άμεσα η κυβέρνηση να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρώην βουλευτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου