Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Έπιασαν τον φονιά της Πολιτκόφσκαγια


Ο Ρουστάμ Μαχμούντοφ συνελήφθη την Ολεν, δυτικά της πρωτεύουσας Γκρόζνυ της Τσετσενίας, στο σπίτι των γονέων του, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Άννας Πολιτκόφσκαγια...

Η Πολιτκόφσκαγια, η οποία δολοφονήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 2006, δούλευε για την εφημερίδα Nowaja Gasta, όπου έγραφε κυρίως για τα πολεμικά εγκλήματα που διέπραξε η Ρωσία στη Τσετσενία σχολιάζοντας συχνά αρνητικά το Κρεμλίνο.
Μάλιστα, έγινε ιδιαίτερα γνωστή για την έντονη κριτική που εξαπέλυε εναντίον του τότε ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας τον για παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Τσετσενία.
Υπενθυμίζεται πως ο Ρουστάμ Μαχμούντοφ 2009, είχαν συλληφθεί δυο ακόμα αδέρφια του Atschchoi Martan, οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για τη δολοφονία της Πολιτκόφσκαγια, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι.
Η αστυνομία επιβεβαιώνει τη σύλληψη του υπόπτου
Το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών του υπουργείου Εσωτερικών της Τσετσενίας επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο τη σύλληψη του Ρουστάμ Μαχμούντοφ, που είναι ύποπτος για τη δολοφονία της αντιπολιτευόμενης ρωσίδας δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια.
"Οντως διαθέτουμε την επιβεβαίωση της σύλληψης του Μαχμούντοφ, όμως δεν μπορούμε να πούμε τίποτε περισσότερο", δήλωσε μία εκπρόσωπος του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών του υπουργείου.
"Η σύλληψη έγινε από τις δυνάμεις του τσετσενικού υπουργείου Εσωτερικών", πρόσθεσε.
Το υπουργείο επιβεβαίωσε με αυτό τον τρόπο την ανακοίνωση που είχε κάνει νωρίτερα ο Σαϊντάχμετ Αρσαμερζάγεφ, ο δικηγόρος του Ιμπραγκίμ Μαχμούντοφ, αδελφού και ύποπτου ως συνεργού του Ρουστάμ, σύμφωνα με την οποία: "Ο Ρουστάμ Ρουσλάνοβιτς, ο μεγαλύτερος από τους αδελφούς Μαχμούντοφ, συνελήφθη την περασμένη νύκτα (της Δευτέρας προς Τρίτη) στο Ατσκόι-Μαρτάν (στο δυτικό Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας), στην κατοικία των γονιών του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου