Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Δηλώνει αγανακτισμένος και ο Άνθιμος


Στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Mega" μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιότος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στους αγανακτισμένους και στα οικονομικά προβλήματα της χώρας.
"Απόψε Θεού θέλοντος θα πάω στον Λευκό Πύργο. Θα πάω να τους δω να τους ακούσω, δεν μπορώ να τους βλέπω μόνο στην Εκκλησία…
", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος μιλώντας για τους "Αγανακτισμένους" πολίτες.
Στην ερώτηση του κ. Οικονομέα εάν θα πει και αυτός το γνωστό "σας πάω" που είχε πει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τόνισε: "Να το πω, γιατί να μην το πω; Όπως θυμάστε το είχε πει και ο μακαριστός Χριστόδουλος".
Επίσης, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις αυτές, υπογράμμισε ότι "κατά την άποψη μου οι διαδηλώσεις αυτές, πρέπει να κρατηθούν σε ένα επίπεδο έτσι σοβαρότητος και αξιοπρεπείας".
"Οι κατσαρόλες, τα παιχνίδια, καθώς και οι μούντζες το οποίο είναι απαράδεκτο είναι καλό να μην υπάρχουν. Να γίνεται μέσα σε πνεύμα εθνικής ενότητας, χωρίς ποτέ βία και κορώνες κομματικών διακρίσεων", πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, μιλώντας για το πρόβλημα με την οικονομική κρίση, επεσήμανε ότι "δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις ευθύνες ότι φταίνε μόνο οι πολιτικοί, ο λαός οι διαχειριστές των χρημάτων και των προγραμμάτων. Βέβαια εξ απόψεως κύρους και δεοντολογίας, η βαρύτερη ευθύνη ανήκει στην εξουσία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου