Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ανυποχώρητος στις πιέσεις για συναίνεση ο Σαμαράς

Επιχείρηση να πειστούν ακόμη και οι λίγοι βουλευτές που διατηρούν επιφυλάξεις σχετικά με τη στάση Σαμαρά στο θέμα της συναίνεσης, ξεκινούν τα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ, αρχής γενομένης με τη σημερινή ομιλία του Προέδρου του κόμματος στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στόχος είναι υπάρξει καθαρός και ενιαίος λόγος από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με συγκροτημένη επιχειρηματολογία απέναντι στην κοινωνία και να εκμηδενιστούν οι διαφοροποιημένες φωνές που προκαλούν σύγχυση στην κοινωνία. 

Στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά εκτιμούν ότι οι πιέσεις να υποχωρήσει στο θέμα της φορολογίας, που επί της ουσίας παραμένει η «κόκκινη γραμμή» της αντίθεσης στην κυβερνητική πολιτική, αναμένεται να ενταθούν έτι περαιτέρω, είτε μέσω εξωχώριων κέντρων, είτε ακόμη και διαμέσου κύκλων του κόμματος που επιχειρούν να εμφανιστούν περισσότερο μετριοπαθείς, εκτιμώντας ότι στην παρούσα φάση, η διακομματική συμφωνία αποτελεί μονόδρομο. 

Παράλληλα, ο προβληματισμός της ηγετικής ομάδας Σαμαρά εντοπίζεται και σε ένα ακόμη πεδίο. Αυτό των επιχειρηματικών παιχνιδιών που θεωρούν ότι επιχειρούνται σε βάρος της ΝΔ, φέρνοντας τον Πρόεδρο του κόμματος να συμμετέχει ακόμη και σε συζητήσεις επιστροφής στη δραχμή. Εξ’ αυτής της αφορμής και η χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, ο οποίος κεραυνοβόλησε όσους απεργάζονται τέτοια σενάρια, λέγοντας ότι «όχι μόνο είναι παντελώς ανυπόστατα και συκοφαντικά αλλά ο κ. Σαμαράς είναι ο μόνος που επαναλαμβάνει συνεχώς την ανάγκη αποφυγής της αναδιάρθρωσης πόσο μάλλον την επιστροφή στην δραχμή». 

Όλα αυτά τα δεδομένα διαμορφώνουν ένα κλίμα το οποίο, κατά το περιβάλλλον Σαμαρά, κινείται στην κατεύθυνση της πίεσης στα ηγετικά κλιμάκια της Συγγρού, προκειμένου να μπει και ο Α. Σαμαράς στο «κάδρο της συνενοχής» σε μια αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική η οποία χαράχτηκε από την τρόικα και υποστηρίχτηκε από την κυβέρνηση. Στην ίδια κατεύθυνση δε, αντιλαμβάνονται ότι κινούνται και οι νέες διαρροές από το Μαξίμου, είτε περί περαιτέρω προσπάθειας από πλευράς Γ. Παπανδρέου για την εύρεση κοινού εδίου σύγκλισης, είτε ακόμη και φια στροφή 180 μοιρών στην κυβερνητική πολιτική για τη φορολογία.



newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου