Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Σκληρό παζάρι με την τρόικα για τα μάτια της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Κρίσιμο επταήμερο για την ελληνική οικονομία. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα εξελίσσονται ικανοποιητικά δηλώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενόψει της εκταμίευσης της πέμπτης δόσης του δανείου...

"Πάντα ένας υπουργός, στην ώρα της μάχης, δεν σκέφτεται την παραίτηση, κάνει τη δουλειά του και η παραίτηση είναι στην ευχέρεια του Πρωθυπουργού", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ, ενώ υπογράμμισε ότι "οι καταθέσεις είναι εγγυημένες".

"Το χαρτί του δημοψηφίσματος παραμένει στο τραπέζι", δήλωσε στο MEGA o αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης.

Εν τω μεταξύ, σε συναίνεση καλεί ξανά ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας την πρόθεσή του να δεχθεί οποιαδήποτε πρόταση, απ' όπου κι αν προέρχεται, κι ενώ συνεχίζονται τα σκληρά παζάρια με την τρόικα.

Ζητούμενο για τον πρωθυπουργό είναι η συναίνεση και στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ, καθώς δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που αντιδρούν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Αιφνιδίως αργά το βράδυ, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Δευτέρας, συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Εκλογές πριν από το 2013 και συναίνεση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων μετεκλογικά, "βλέπει" η Αλέκα Παπαρήγα. Σημείωσε επίσης πως δεν βλέπει επιστροφή στη δραχμή, ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση Δαμανάκη, τόνισε ότι την έκανε για να εκβιάσει τον λαό.

Την ίδια ώρα, διαψεύδει και το ΔΝΤ δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, στην έκθεση που πρόκειται να παρουσιάσει για την ελληνική οικονομία διαπιστώνει ότι η χώρα μας δεν έχει πετύχει κανέναν από τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Για συμμετοχή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην είσπραξη των φόρων και στην ιδιωτικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας ως αντάλλαγμα για νέα δανειακή στήριξη, κάνουν λόγο οι Financial Times.

«Παραμύθι» χαρακτήρισε ο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, την ιδέα ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να γίνει με ομαλό τρόπο, όπως με εθελοντική επέκταση της διάρκειάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου