Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Νέο εκλογικό νόμο ζητάει ο Πάγκαλος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν παύει να τραβάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα φώτα επάνω του. Αυτήν τη φορά τουλάχιστον το έπραξε με πολιτική αφορμή και όχι με κάποια προκλητική δήλωσή του. Συγκεκριμένα στη συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», όπου μεταξύ άλλων επιτέθηκε και στο κίνημα των "Αγανακτισμένων", καλεί τη ΝΔ να ψηφίσει νέο εκλογικό νόμο, ο οποίος να οδηγεί σε ισχυρή κυβέρνηση...

Ο κ. Πάγκαλος προσδιορίζει τους κινδύνους και το διακύβευμα στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, ζητώντας από τον Αντώνη Σαμαρά, «αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση να το πει και από το βήμα της Βουλής και θα πάρει την απάντηση που προστάζουν οι καιροί».
Μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισημαίνει: «Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο, θα πάμε σε ακυβερνησία που σημαίνει πως την επομένη των εκλογών το δημόσιο δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο».
Και προσθέτει αναφερόμενος στον ηγέτη της αντιπολίτευσης: «Αν θέλει (σ.σ. ο κ. Σαμαράς) πραγματικά να αμφισβητήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης, τότε να ψηφίσουμε νέο εκλογικό νόμο που να ισχύσει άμεσα και να εγγυάται ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου